Mezőberényi riválisukat is legyőzték a gyulai U18-as kosarasok

Gyulai SI–Mezőberényi KK 89-50 (33-7, 15-13, 31-19, 10-11)

Az U18-as kosárlabda-bajnokság soros fordulójában a Gyulasport NKft. U18-as kosárlabdacsapata a Mezőberényi KK korosztályos csapatát látták vendégül november 12-én. A Dél-keleti régió B csoportjának aktuális párharcában a hazai gárda a győzelemért lépett a palánkok alá.

Gyulai SI: Kezdők: Szabó Márton 40/9, Szűcs Soma 18, Dévényi-Dabrowsky Dániel 13/3, Fórián Bence 2 és Párducz Levente 4. Csere: Szénási Levente 5/3, Cseman Attila 4, Samu Gergő 2 és Jámbor Sándor 1.

Hajdu Zoltán és Házi Márk vezette fürdővárosi klub kiválóan kezdte az évet, hiszen az első fordulóban magabiztos játékkal lépett át szentesi ellenfelén. A folytatás már nem sikerült fényesen a gyulai együttesnek, egy szoros és egy kevésbé szoros vereség is becsúszott az eredmények közé.

Az aktuális fordulóban a mezőberényi gárdával vette fel a versenyt a fürdővárosi csapat. Hajdu Zoltán és Házi Márk  együttese szinte azonnal átvette a játék irányítását és az első negyedben utcahossznyi előnyt harcolt ki magának.

– Az első negyed parádés kezdése után mindenki játéklehetőséghez jutott és élt is vele. Magassági fölényünket kamatoztattuk az egész meccs folyamán – értékelt Hajdu Zoltán.

Az alaposan megforgatott hazai gárda a második negyedben közelebb engedte magához riválisát, ám a harmadik etapban ismét elszökött ellenfelétől. Az utolsó negyed elvesztése már nem hozott változást az eredményben, így harminckilenc pontos különbséggel húzta be mérkőzését a Gyulasport NKft. korosztályos csapata.

A Gyulai SI csapata a következő körben hazai pályán száll szembe az első körben már két vállra fektetett Szentesi KK együttesét.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)