A csapategység nyerte meg a Barna-csapat utolsó őszi találkozóját

Fotó: Bimbó Lajos

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság tizenegyedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata a Csorvási SK együttesével találkozott december 8-án. Barna Károly gárdája Békéscsabán csapott össze ősi riválisával, ahol a gyulai gárda egyértelmű célja az volt, hogy győzelemmel zárja a bajnokság őszi etapját.

Corner-Gyulasport NKft.: Aradi E., dr. Bányainé Szabó R. 3, Balogh V. 2, Papné Lukoviczki B. 5/2, Zöldi-Tóth K. 4, Csapó Kovács H. és Buzási O. 3. Csere: Antal X., Nagy N., Rácz K. 5, Leszkó D., Medve M. 1 és Gábor E. 5/1. Vezetőedző Barna Károly.

A pontvadászat negyedik helyén álló gyulai alakulat, ahol a tavalyi száguldást visszaidéző játékkal jelezte a mezőnynek, hogy számolni kell vele. Barna Károly együttese a bajnokság őszi pihenője előtt az örök rivális Csorvási SK csapatával nézett szembe.

Ahogy az Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetőjének beszámolójából kiderül,  a hazai csapatot fűtötte, hogy közönségük győzelmet láthasson az utolsó fordulóban és szeretett volna visszavágni a gyulaiaknak az előző bajnokságokban kapott fiaskókért. A gyulai gárdának azonban csak a győzelem volt elfogadható eredmény.

Barna Károly előzetesen elmondta, a tabella nyolcadik helyén álló vendégcsapat elsődlegesen a saját nevelésű játékosaira támaszkodik, így a csapategység lehet az egyik legnagyobb fegyvere.

A találkozó a gyulai együttes góljával kezdődött, ám mindkét csapat győzelmi reményekkel lépett pályára, így ennek megfelelően folytatódott tovább a mérkőzés. Felváltva érkeztek a találatok, de egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kicsikarni magának. A nagy versenyfutásban több idegesítő technikai hibát vétettek a csapatok, amelynek köszönhetően a 14. percben még csak 7-7-es állást mutatott az eredményjelző.

A hazai együttes a 24. percben három góllal elhúzott riválisától, amire válaszul azonnal védekezést váltott Barna Károly együttese, így a Lukoviczki Beáta és az egyre jobb formát mutató Gábor Eszter vezérelte gyulai csapat a félidő végére kiegyenlítette a találkozó állását.

A második félidőben ismét védekezést váltott a vendégcsapat, amely megzavarta csorvási ellenfelét. A Barna-csapat a 44. percre 17-19-re átvette a vezetést, amely a feljavult védelemnek és a higgadt támadójátéknak volt köszönhető.

A találkozó befejezése előtt nagy lehetőséget kapott a hazai gárda, amikor két gyulai játékos is a kiállítás sorsára került. A bajnokság egyik legerősebb csapategységét produkáló fürdővárosi együttes azonban erőnek erejével szállt szembe az emberhátránnyal és kétszer is bevette ellenfele kapuját. A lábon kihordott kőkemény percek után izgalmas végjáték kerekedett a mérkőzés végére, amelyből a fürdővárosi egyesület jött ki győztesen.

A Gyulasport NKft. csapata megszerezte hetedik győzelmét a bajnokságban, így a pontvadászat negyedik helyén várhatja a bajnokság tavaszi rajtját.

– Az első félidőben nem találtuk a megfelelő védekezési távolságot, ám a mérkőzésen több alkalommal is védekezést váltottunk, amely megzavarta ellenfelünket. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, hiszen az a csapat, amely kettős emberhátrányból is növelni tudja előnyét, az megérdemli a végső sikert is. Gratulálok a lányoknak és köszönöm az eddig elvégzett munkát – értékelt a mérkőzés után Barna Károly.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)