Hét gyulai iskola versengett a játékos sportvetélkedő körzeti döntőjében

Fotó: Tóth Ivett

Idén is a „Lila” suli és az Implom-iskola diákjai jutottak tovább a diákolimpia játékos sportversenyének körzeti döntőjéből, melyet december 9-én rendeztek meg a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A megmérettetésen a városi iskolák csapatai versengtek egymással.

A diákok hat versenyszámban mérhették össze tudásukat. A sorversenyszerű gyakorlatok között akadályugrás, kötélhajtás és szlalomozás is szerepelt, emellett a labdák és a különböző sporteszközök is fontos szerepet kaptak. 

A megmérettetés fő esélyese a sokszoros bajnok „Lila” suli volt, az iskola csapata már több alkalommal jutott el a diákolimpiai sorozat országos döntőjéig. A sportiskola mellett az Implom József általános iskola diákjai is nagy reményekkel várták a küzdelmeket, hiszen mát évek óta szereplői a megyei döntőnek. 

Fotó: Tóth Ivett

A címvédőként érkező „Lila” suli a harmadik játékban vette át a vezetést, az ötödik feladatnál pedig már biztos volt, hogy ismét ők nyerik meg az aranyérmet. Az ezüstérmet az Implom József általános iskola szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig a Dürer Albert általános iskola csapata léphetett fel.

A tavalyi évhez hasonlóan az 5. sz. általános iskola és az Implom József általános iskola készülhet a megyei döntő küzdelmeire, amelyet január 9-én a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban rendeznek  meg.

Fotó: Tóth Ivett

A győztes 5. sz. általános iskola csapatának tagjai: Molnár Zsófia,Nagy MelindaGrósz ErikaNagyváradi BalázsVeres AttilaSzabó VendelMátyás HunorDöge ÁkosBalog KisóHartmann LillaKállai HannaKis KevinSzabó JankaSzabó AnnabellaBogár DánielDöge AnnaResetár Szilárd és Mócz Benett. Tartalékok: Ilyés HenriettaSchriffert Sára,Kiss LeventeCsökmei Alex és Hemdi Neila. Felkészítők: Forgách Ágnes és Bacsa Edina.