Országos elődöntőben szurkolhatsz a „Lila” iskolának

Fotó: Rusznyák Csaba

A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok ad otthont a diákolimpiai játékos sportverseny országos elődöntőjének január 31-én. A megmérettetésen négy megye legjobbja iskolája verseng majd a fináléba kerülésért.

Az országos elődöntő küzdelmeire a házigazda Békés megyei iskolák csapatai mellett, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Hajdú-Bihar megye érmesei küzdenek meg egymással.  A hazai színeket az 5. Számú általános iskola és a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulói képviselik.

A „Lila” iskola csapata a megyei döntő megnyerésével szerezte meg az elődöntőben való versengés jogát. A Békés megyei seregszemlén a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola gárdája végzett az ezüstérmes helyen, így ott lehet a fináléba kerülésért vívott versengésben.

A hat csapatnak tíz feladatot kell teljesítenie az elődöntő során, a megmérettetés első helyezettje pedig kvalifikálja magát a székesfehérvári országos döntőre. Az ezüstérmes csapat tagjai az országos pótselejtezőben vívhatják ki maguknak a mindent eldöntő csata belépőjét.

Az országos elődöntő mezőnye 11 órakor rajtol majd el.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)