Országos pótselejtezőben a „Lila” suli csapata

Fotó: Rusznyák Csaba

A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok adott otthont a diákolimpiai játékos sportverseny országos elődöntőjének január 31-én. A Magyar Diáksport Szövetség és a Gyulasport NKft. által szervezett seregszemlén hat iskola együttese versengett azért, hogy bejusson a székesfehérvári országos döntőbe.

Az országos elődöntőben a Békés megyei iskolák csapatai mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Hajdú-Bihar megye érmesei küzdöttek egymással. A hazai színeket az 5-ös számú általános iskola és a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulói képviselték.

A „Lila” iskola csapata a megyei döntő megnyerésével szerezte meg az elődöntőben való versengés jogát, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola gárdája pedig a megyei finálé ezüstérmes helyén végzett, így ott lehetett a fináléba kerülésért vívott versenyben.

Fotó: Rusznyák Csaba

A hat csapatnak tíz összetett feladatot kellett teljesítenie a seregszemlén. Az egész napos küzdelem első helyezettje automatikusan kvalifikálta magát a márciusi döntőre, az ezüstérmes gárda és a harmadik hely birtokosa pedig pótselejtezőn biztosíthatja helyét a mindent eldöntő versengésre.

Bacsa Edina vezette gyulai együttes már az első körben a második helyen ért célba, amelyet az egész verseny alatt meg is tartott. A fürdővárosi csapat szinte minden versenyszámban a második helyen állt, de a kihívás legnehezebb feladatában győzni tudott, ezzel összesítésben az ezüstérmes helyen végzett.

Fotó: Rusznyák Csaba

Első helyen a miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a hajdúszoboszlói Thököly Imre általános iskola csapata állhatott fel. A verseny végén Szepesi Tibor, a versenybizottság elnöke és Kiss Tamásné, Gyula város sportért felelős tanácsnoka adta át az elismeréseket a résztvevőknek.

A diákolimpiai játékos sportverseny országos döntőjébe tehát a miskolci csapat kvalifikálta magát, a „Lila” iskola együttese pedig országos pótselejtezőben vívhatja ki magának a mindent eldöntő csatában való részvétel jogát.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)