Győzelemmel alapozná meg a tavaszi szezont a Barna-csapat

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság tizenkettedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata a Ferroép-Szer Deszk együttesét látja vendégül február 8-án. Barna Károly gárdája győzelemmel szeretné indítani a bajnokság tavaszi szezonját.

Fotó: Rusznyák Csaba

Ahogy azt Barna Károly lapunknak elmondta, csapatával egy sikeres alapozó időszak után várja a bajnoki rajtot, amelyben három edzőmérkőzést is lejátszottak.

– Január első napjaiban kezdtük meg a felkészülést a tavaszi szezonra, amelyben heti három alkalommal erőnléti és csapattaktikai elemeket végeztünk el. Az edzések mellett igyekeztünk edzőmérkőzéseket is játszani, ezzel próbáltuk meg színesíteni az alapozó időszakot. Ezek a mérkőzések kiváló lehetőséget biztosítottak arra, hogy az edzésen gyakorolt védekezési és támadó feladatokat éles körülmények között is gyakorolhassuk.

A gyulai vezetőedző az első tavaszi fordulóról úgy nyilatkozott, hogy egy teljesen más mérkőzésre kell készülniük, hiszen mindkét együttes erősödni tudott a tél folyamán.

– A deszki csapat négy új játékossal töltötte fel sorait, mi pedig Nagy Barbara és Szögi Tímea érkezésével erősödtünk meg, így teljesen új helyzet állt elő az őszi találkozó óta. A szeptemberi mérkőzésen 18 góllal tudtunk jobbak lenni ellenfelünknél, ám ez egy egészen más mérkőzés lesz, mint az volt.

Barna Károly aláhúzta: minden csapatnak rendkívül fontos az, hogyan kezd meg egy-egy szezont. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, a szurkolók segítségére is szüksége lesz a hazai csapatnak.

– Nem mindegy, hogy egy együttes mit tud belerakni egy összecsapásba és hogyan jön le a pályáról a lefújás pillanatában. Nekünk is fontos lenne a sikeres rajt, szeretném, ha a lányok mindent beleadnának a mérkőzésbe és győztesen zárnánk a nyitófordulót. Ehhez azonban szükségünk van a szurkolókra, hiszen ha rosszul is játszunk egy-egy alkalommal, belehajszolnak minket a győzelembe.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata 16 órakor kezdi meg az NB II.-es sorozat, az ifjúsági együttesek 18 órakor találkoznak egymással.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)