A bronzérmessel vívott csatát a gyulai ificsapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport–Szarvasi NKK 28-37 (12-18)

A női ifjúsági kézilabda-bajnokság 14. fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Szarvasi NKK csapatát látta vendégül látogatott február 22-én. Riczu Antónia csapata a bajnokság egyik meghatározó együttesével vette fel a versenyt.

Corner-Gyulasport: Juhász P., Boruzs B. 3/2, Szőke D. 4, Csukás O. 6/4, Szappanos R. 8, Gyepes R. 1 és Medve M. 2. Csere: Erdődi R. 1, Felczán Cs. és Kertes S. 3. Edző: Riczu Antónia.

A gyulai együttes a bajnokság alsó harmadából várta a tabella bronzérmes helyén álló riválisát. A két gárda ellenkező előjelekkel várta az összecsapást, hiszen a hazai gárda a bajnokság ezüstérmesétől kapott ki, míg megyei riválisa Bácsalmáson borította ki a gólzsákot. A szarvasi együttes számára nagyon fontos volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen csak egy pont a hátránya a második helyen álló szegedi gárdával szemben.

Az igencsak rövid kispaddal operáló gyulai gárda feladta ugyan a leckét magasabban jegyzett ellenfelének, ám a szarvasi fiatalok gyors játékukkal többször megoldhatatlan feladat elé állították a hazai gárdát. A vendégcsapat lépésről-lépésre lépett el ellenfelétől, a félidő végére már hatgólos előnnyel hozta a derbit.

A második félidőben is folytatódott a szarvasi csapat dominanciája, ám a találkozó végén a Csukás Orsolya és Szappanos Réka által hajtott hazai együttes egy négygólos sorozattal elkerülte a tízgólos különbséget. A Riczu-csapat küzdeni tudása mindenképpen dicséretet érdemel, ám rövid kispadja miatt a mérkőzés igazolni volt kénytelen a két rivális tabellán elfoglalt helyezését.

A Corner-Gyulasport NKft. ifjúsági csapata a következő fordulóban a közvetlen rivális FKSE-Algyő otthonában lép pályára.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)