Ötven percig tartották a lépést riválisukkal a gyulai ifik

Corner-Gyulasport NKft.–EUbility Group Békéscsaba 35-41 (20-19)

Fotó: Rusznyák Csaba

A női ifjúsági kézilabda-bajnokság 14. fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese az EUbility Group Békéscsaba csapatát látta vendégül március 7-én. Riczu Antónia csapata a szomszédvári riválisával vette fel a versenyt.

Corner-Gyulasport NKft.: Juhász P., Szőke D. 5, Csukás O. 2/1, Anderlik A. 5/3, Szappanos R. 11., Tóth M. 1 és Gyepes R. Csere: Erdődi R. Medve M. 4, Felczán Cs. 1, Boruzs B. 6/3 és Kertes S. Edző: Riczu Antónia.

A békéscsabai gárda a tabella negyedik helyéről érkezett a küzdelemre, míg a hazai együttes a tényleges erejét nem tükröző nyolcadik pozícióból várta az összecsapást. A két gárda az őszi szezonban már találkozott egymással, a békéscsabai mérkőzésen hétgólos hazai győzelem született.

Ahogy az Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetőjének beszámolójából kiderül, a soros derbi végletekig kiélezett rangadót hozott. A hazai csapat egészen az 50. percig tartani tudta a lépést a gyorsan, ötletesen és összeszokottabban játszó fiatal békéscsabai gárdával szemben. A gyulai együttes helytállását a fordulók óta kiváló formában játszó Szappanos Réka góljai is segítették, a fürdővárosi játékos 11 szerzett góljával már a góllövőlista második helyére lépett.

– Ekkor 32-32-es állást mutatott az eredményjelző tábla. Hogy mi történt ezután a gyulai csapattal? A békéscsabai lányok tíz perc alatt egy 9:3-as sorozatot produkáltak, így beállítva a hatgólos győzelmüket – írta a klub kézilabdaszakágának technikai vezetője.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata a következő fordulóban a bajnokság 10. helyén álló Köröstarcsai DSE együttesét látja vendégül.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)