Személyre szabott edzéstervvel készülnek a gyulai atléták

A Magyar Atlétikai Szövetség március 13-i közleményében tudatta a klubokkal, hogy a koronavírus-járvány miatt sportágban egyetlen magyar bajnokság sem rendezhető meg, az egyéb jellegű versenyek megrendezése pedig a veszélyhelyzetre való tekintettel nem javasolt. A legújabb intézkedéseknek megfelelően a csapatok az edzések megtartását is felfüggesztették, a Gyulasport NKft. atlétikai szakosztályánál azonban a szigorú intézkedések ellenére sem állt meg az élet.

Gulyás Réka edző elmondta, a jelenlegi helyzetben öten vesznek részt egyéni edzéseken, a koronavírus-járvány miatt ugyanis sok utánpótláskorú sportolót nem engednek a szülők tréningezni. Minden versenyző külön időpontban megy ki a pályára, illetve vagy a gáton, vagy a lakóhelye körül teljesíti az edzéseket. Mindenkinek külön edzésterve van, amit minden hét elején online felületen kap meg.

– Az edzéstervünk nem változott, megmaradtak a résztávos edzések, erősítések és a hosszú futások is. A sportolóinknak heti öt edzésük van, de a nagyobbak heti háromszor reggelente is edzenek, így plusz két alkalmat iktatnak be a felkészülésbe – tette hozzá.

Gulyás Réka azt is elmondta: az előre kiírt megmérettetések közül is sok elmarad, ezekre  az alapozó időszakban készültek.

– Március 28-án lett volna a mezei futóbajnokság Kecskeméten, ahol nagy létszámban tudtunk volna részt venni. A rendezvény ezért is lett volna fontos számunkra, mert itt a legkisebbek is versenyezni tudtak volna. A nyári szabadtéri országos bajnokságokról, illetve a versenyévad további folytatásról még nem kaptunk érdemi információt, ezekről a Magyar Atlétikai Szövetség a későbbiekben fog határozni – ismertette a felkészítésben szerepet vállaló tréner.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)