A Gyulasport NKft. közleménye

A kormány legújabb rendelete kimondja, hogy sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén tartható, illetve megengedi az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsportcélú edzésen való részvételt. A Gyulasport NKft. a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésekről közleményt adott ki.

Mint írják, a sportlétesítményekben továbbra is csak egyéni szabadidős tevékenység végezhető, csapatsport nem. A szabadidős sporttevékenység egyedül vagy a közös háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal a kikötéssel, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A közlemény kitért arra is, hogy a használói létszám várható növekedése miatt fokozottan kell figyelni arra, hogy a létesítményeket igénybe vevők a kiszolgáló helyiségekben is tartsák az 1,5 méter távolságot.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például a sporttelepen a műfüves pályánál található mellékhelyiség földszinti részét egyszerre csak egy ember használhatja, a városi öltözőnél található mellékhelyiséget pedig egyszerre kettő – áll a Gyulasport NKft. közleményében.

(Forrás: Gyulai Hírlap)