Gyulai csapatot építene Zöldi-Tóth Katalin

Fotó: Rusznyák Csaba

Megkezdte felkészülését a következő szezonra a Corner-Gyulasport NKft. kézilabdacsapata. Az NB II.-es bajnokságban szereplő együttes új vezetőedzővel és komoly célokkal vetette bele magát a tréningekbe.

Zöldi-Tóth Katalin elmondta, hathetes felkészülési ciklust vezényel majd a keretnek, a sorozatba egy egyhetes edzőtábort és több edzőmérkőzést is beiktatott. A felkészülés szemmel látható változása, hogy az ifjúsági és a felnőttegyüttes közösen vesz részt az edzéseken, aminek a megfelelő edzéslétszám megteremtése mellett komoly utánpótlás-nevelési szerepe is van.

– Nagyon fontosnak tartjuk a fiatalok beépítését a felnőttcsapatba. Változtatni szeretnénk azon a tendencián, hogy más együttesekből igazolunk játékosokat, a saját utánpótláskorú játékosainknak szeretnénk minél több játéklehetőséget biztosítani – ismertette.

A vezetőedző kiemelte, sikerült a tavalyi gárda magját együtt tartani, az ifjúsági együttesből pedig több tehetséges játékos is felkerülhet a felnőttek közé, így teremtve meg a jövő gyulai csapatát.

– A keretből távozott Buzási OrsolyaAradi EdinaBalogh Vanessza és Gábor Eszter is. Az érkezők közül Szögi TímeaLaurinyecz Emese és Milyó Alexandra neve lehet ismerős a szurkolóknak. A legnagyobb erősítést Papné Lukoviczki Beáta maradása jelenti, hiszen a gólerős és tapasztalt játékosra a pályán kívül is számíthatunk. A szakmai munkát Kertes István is segíti, az ő feladata a játékosok erőnlétének megalapozása és szinten tartása lesz – sorolta Zöldi-Tóth Katalin.

Fotó: Rusznyák Csaba

A korábbi NB I.-es és válogatott játékos kitért a bajnokság következő szezonjára is, amely kőkeménynek ígérkezik minden csapat számára.

– Továbbra is nagyon nehéz ellenfél lesz a hódmezővásárhelyi, algyői és a békéscsabai riválisunk is, ám az mezőny erejét jól jelzi, hogy ebben a bajnoki szezonban sem mehet senki sem biztosra. A Corner-Gyulasport NKft. számára elsősorban a fiatalok folyamatos beépítése a cél, ám mindenképpen az első hatban szeretnénk végezni. Az első lépés az, hogy egy erős csapategységgel bíró, a helyi fiatalokra támaszkodó együttest építsünk fel, amely az elkövetkező évekre biztosítani tudja a gyulai klub NB II.-es szereplését – zárta.

A szurkolók a csapat játékát a Mahler Brigitta-emléktornán is láthatják, amelyet a tervek szerint augusztus 30-án rendeznek meg a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Gyulai Hírlap Bimbó Lajos