A gyulai gárda nyerte a szélvészgyors rangadót

Corner-Gyulasport NKft.–Szeghalmi NKC 37-31 (18-18)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság soros fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata a Szeghalmi NKC együttesét fogadta szeptember 26-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája egy agilis kézilabdát játszó riválissal találta szembe magát.

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Laurinyecz E. 3, Dr. Bányainé Szabó R. 3, Csapó Kovács H. 7, Medve M. 1, Milyó A. 6, Papné Lukoviczki B. 7(2). Csere: Szabó L., Nagy N. 2, Szögi T. 3, Horváth R., Kertes S., Papp N., Anderlik A., Vozár M. és Hős K. 5. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Kata.

A két gárda kitűnően ismeri egymást, hiszen a felek már évek óta nagy riválisai egymásnak. A tavalyi csonka szezonban például kétgólos gyulai győzelmet írhattunk fel az eredmények közé. Mindkét együttes győzelemmel hangolt a találkozóra, míg Zöldi-Tóth Katalin együttese Szarvasról hozta haza a győzelemért járó pontokat, addig a szeghalmi gárda Bácsalmáson aratta le a sikert.

A fiatal szeghalmi gárda azonnal versenytempóba kapcsolt és kiváló kvalitással bíró játékosai révén izgalmas csatára késztette a hazai alakulatot. A félidő közepéig a rendkívül gyors játékot produkáló vendégcsapatnál volt a vezetés, de az egyre jobban együtt mozgó gyulai gárda folyamatosan lőtávolban tartotta ellenfelét. A mérleg a félidő közepén billent a gyulai oldalra, ám továbbra is szélvész gyors iramban folyt a találkozó. A félidő végére ismét utolérte egymást a két rivális, így döntetlennel fordulhattak a csapatok.

A pihenő után ugyanott folytatták a felek a csatát, ahol abbahagyták. Mindkét gárda igyekezett a maga javára fordítani a mérkőzést. A félidő 10. percétől kezdve a Milyó Alexandra és Papné Lukoviczki Beáta által hajtott hazai gárda fokról-fokra ellépett ellenfelétől. A szeghalmi csapat kiváló mentalitással vetette bele magát a hajrába, ám a magasabb fokon kézilabdázó gyulai gárda már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

– Minden mérkőzésre próbálok videó anyaggal készülni, ez most sem volt másképp. Kicsit azzal kapcsolatban csalódott vagyok, hogy sok olyan dolgot megcsinált a szeghalmi csapat, amire készültünk és edzéseken gyakoroltuk is. A győzelemnek nagyon örülök, de nagyon sok hibát követtünk el, amit nem szabad. Ez a mérkőzés igazi csapat munka volt, meg dolgoztak a lányok a két pontért, arra nem lehet egy szavam sem. Gratulálok a lányoknak, dolgozunk tovább – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

Győzelmének köszönhetően a Corner-Gyulasport Nkft. csapat fellépett a dobogó harmadik fokára. A gyulai gárda legközelebb az ezüstérmes helyen álló K. Szeged SE otthonában lép pályára.

(Gyulai Hírlap)