A dobogó felé robog az U19-es focicsapat

Gyulasport NKft.–SZEOL SC Kft. 2-1 (0-1)

Fotó: Rusznyák Csaba

Az U19-es bajnokság III. osztályának Dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. korosztályos csapata a SZEOL SC Kft. együttesét látta vendégül október 31-én. A Szabó Attila és Szentléleki Béla vezette gárda a tabella középcsapata ellen szerette volna folytatni sikeres szereplését.

Gyulasport NKft. U19: Rostás, Szabó M., Kurta B., Kukla S. (Horváth), Bíró L., Kocsis Bence (Torma), Oszlács, Kocsis Bálint, Máté, Magyar és Bíró B. Csere: Boncza, Kukla Á. és Hack. Vezetőedző: Szabó Attila és Szentléleki Béla.

A Gyulasport NKft. U19-es csapata a táblázat hetedik helyéről várta aktuális riválisát. A Szabó Attila és Szentléleki Béla vezette együttes magabiztos győzelemmel a tarsolyában érkezett a találkozóra, hiszen az előző fordulóban 15-1-es különbséggel lépte le aktuális riválisát.

Szabó Attila elmondta, a fürdővárosi együttes magabiztosan kezdte a mérkőzést, sorra alakította ki helyzeteit. A Csongrád-Csanád megyei gárda egységes védekezésével alaposan megnehezítette a hazai alakulat dolgát. A futószalagon gyártott gyulai lehetőségek után mégis a szegedi csapat szerzett vezetést, a 30. percben a szinte egyetlen kontratámadását váltotta gólra.

A térfélcsere után még nagyobb lelkesedéssel érkezett pályára a hazai gárda, amely azonnal rákényszerítette akaratát riválisára.

–  A fordulás után nagy lelkesedéssel és sok támadást vezetve sikerült az egyenlítés, majd egy szépségdíjas góllal megszereztük a vezetést. A vezető találat után továbbra is támadásba maradtunk, de nem sikerült újabb találatot elérni.  Riválisunk a végén mindent egy lapra feltett és támadott, de nagy helyzetig nem jutott el. Hatékony játékunkkal sikerült megtartani a megszerzett előnyt, ami a látottak alapján teljesen megérdemelt volt – értékelt Szabó Attila.

Gólszerzők: Kurta Barnabás és Magyar Gergő.

A Gyulasport NKft. U19-es együttese győzelmével fellépett a bajnoki pontvadászat ötödik helyére, így már csupán egyetlen pont választja el a dobogó harmadik fokán álló riválisától. A gyulai gárda a folytatásban az éllovas Ceglédi VSE együttese ellen lép pályára.

(Gyulai Hírlap)