Közvetlen riválisát is legyőzte az U17-es focicsapat

Gyulasport NKft.–Tiszakécska VSE 2-1 (1-0)

Az U17-es bajnokság III. osztályának Dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. korosztályos csapata a Tiszakécska VSE együttesét várta a gyulai arénába. A Petri Barnabás vezette gárda a bajnoki lista közvetlen riválisát szerette volna legyőzni az utolsó hazai mérkőzésén.

Gyulasport NKft.: Zsilák, Guti (Varga), Havas (Nagy), Ottlakán, Boros, Keller-Pintér, Kiss, Zsilák M., Geszner, Deme és Ticudean. Csere: Barna. Edző: Petri Barnabás.

A gyulai gárda lendületből érkezett a találkozóra, a korosztályos csapat az előző fordulóban a tabella éllovasával vívott magas szintű rangadót. Petri Barnabás együttese a győzelemért járó pontokért lépett pályára, a bajnoki pontoknak köszönhetően feljebb léphetett volna a tabellán.

Petri Barnabás elmondta, együttese kapkodva kezdte a mérkőzést, ám hamar sikerült rendeznie a sorokat. A folytatásban pontosabban és türelmesebben kezdett el játszani a pályaválasztó, amely után szinte teljesen magához ragadta a játék irányítását.

– Nagyjából az egész mérkőzésen fölényben tudtunk futballozni, sikerült is beszorítanunk az ellenfelet a saját térfelére. Futószalagon alakítottuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, megpróbáltuk őket nyomás alá helyezni. A helyzetkihasználásunk nem volt a leghatékonyabb, nem igazán sikerült mindig koncentráltnak maradnunk a kapu előtti szituációkban.

A fürdővárosi együttes egészen a 43. percig várt a vezető találatra, amikor Ticudean értékesítette a felkínált lehetőséget. 1-0.

A második félidőben is folytatódott a hazai gárda dominanciája, a futószalagon gyártott helyzetek azonban csak a 60. percben értek góllá. Boros idei tizedik találatával fellépett a gólvadászokat rangsoroló lista nyolcadik helyére. 2-0.

A tiszakécskei alakulat a 64. percben esélyt kapott a felzárkózásra, amikor Hajkó labdája talált utat a gyulai kapuba, ám a folytatásban is a gyulai csapat tartotta kezében a találkozót.

– Összességében egy nagyszerű mérkőzést játszottunk, egyben sikerült az utolsó hazai bajnoki mérkőzésünket is megnyerni. Megérdemelt győzelem volt, gratulálok a csapatnak – értékelt a gyulai edző.

A Gyulasport NKft. U17-es csapata győzelemmel zárta utolsó hazai derbijét, amellyel a tabella ötödik helyéről várhatja a folytatást.

(Gyulai Hírlap)