Az utolsó pillanatban lépett a gázra a serdülőcsapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.–Makói KC 20-18 (9-10)


Az országos leány serdülőbajnokság 9. fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Makói KC együttesét fogadta november 19-én. A Viczián Paula által irányított fürdővárosi együttes a győzelemért járó pontokkal szeretett volna harcban maradni a bajnoki címért folyó versenyfutásban.

Gyulasport NKft.: Juhász P., Mócz M. 4, Várkonyi L., Oláh K., Miklya N., Tapasztó B. 7, Kertes S. 9/3. Csere: Szappanos E.- Szőke H. Edző: Viczián Paula.

A gyulai gárda a bajnoki lista első helyéről fogadta dobogóra vágyó riválisát. Mindkét együttes pihenten érkezhetett a zárt kapus találkozóra, a nyolcadik fordulóban egyik gárda sem tudta lejátszani aktuális mérkőzését. A soros találkozó mindkét fél számára kiemelten fontos volt, a hazai együttes pontazonossággal állt a tabella első helyén, a makói alakulat pedig folyamatos harcban van a dobogóért.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, Viczián Paula tartalékosan felálló együttese jól kezdte a mérkőzést, ám a 15. percre a vendégcsapat átvette a vezetést. A második félidőben is a Csongrád-Csanád megyei együttes tartotta kezében a mérkőzést, ám a gyulai együttes folyamatosan ragadt ellenfelére.

– A mérkőzés nem úgy indult, hogy ebből győzelem lesz. De a lányoknak a szívük és az eszük is a helyén volt. Amikorra kellett, összekapták magukat. Megfogadták a lányok Viczián Paula edző tanácsát. Az utolsó öt percben a kézilabdázás minden szépségét felvonultatták a tartalékosan, egy mezőnycserével felálló gyulai lányok és fordították maguk javára a mérkőzést – ismertette Máthé István.

A hazai gárda az utolsó öt percre alaposan rálépett a gázra, a Tapasztó Boglárka és Kertes Sarolta vezérelte együttes ledolgozta kétgólos hátrányát, majd a lefújás előtt már behozhatatlan előnyre tette szert.

A mérkőzés alakulása: 4. perc: 3-1, 15. perc: 5-6, 20. perc: 7-9, 35. perc: 12-13, 40. perc: 15-15, 45. perc: 16-17 és 49. perc: 20-17.

–Tudtuk, hogy a makóiak jó játékerőt képviselnek és teljes kerettel tudtak ellátogatni hozzánk. Jól kezdtük a mérkőzést, gyors gólokkal sikerült meglepni ellenfelünket, viszont a folytatásban rengeteg technikai hibát vétettünk, amelyet a vendégek ki is használtak. A lefújás előtt négy perccel döntetlennél tudtunk újítani, az időkérésnél megbeszélteket betartva három gólt lőttünk zsinórban. Nagyon büszke vagyok a csapatra, a játékosok erőn felül teljesítve mindent megtettek azért, hogy újabb győzelmet arassunk. Mérkőzés előtt csak azt kértem, hogy ne adják fel és bízzanak magukban, ahogyan én is bízom bennük – értékelt Viczián Paula.

A Gyulasport NKft. serdülőcsapata megszerezte hetedik győzelmét, amelynek köszönhetően szegedi riválisával holtversenyben áll a tabella élén. A gyulai gárda a csapatsikeren túl annak is örülhet, hogy Tapasztó Boglárka és Kertes Sarolta a gólvadászokat rangsoroló lista élén áll. A fürdővárosi együttes a következő fordulóban a bronzérmes Gyomaendrődi NKSE csapatával találkozik.

(Gyulai Hírlap)