Dupla győzelemmel maradt az élen az U17-es futsalcsapat

Szeghalmi FC–Gyulasport NKft. 0-7 és Gyulasport NKft.–Szarvasi FC 10-4

Fotó: Rusznyák Csaba

A Békés megyei U17-es futsalbajnokságban szereplő Gyulasport NKft. korosztályos csapata két mérkőzést is játszott január 23-24 között. A Petri Barnabás irányította együttes száz százalékos mérlegét szerette volna megőrizni riválisaival szemben.

A pontvadászat soros fordulójában a szeghalmi együttes várt a gyulai gárdára. A tabella alsó harmadáról érkező hazai együttes megpróbálta ugyan feltartózkodni Petri Barnabás csapatát, ám a fürdővárosi együttes már 7. percben megkezdte a gólgyártást. Zsilák Mátyás gólja után kis szünet következett, ám a 20. percben Havas Máté kettőre növelte a gyulai előnyt. A folytatásban is a vendégcsapat akarata érvényesült, Zsilák Mátyás és Kiss Tamás hétgólosra növelte a gyulai előnyt.

– Az egész mérkőzésen fölényben tudtunk játszani, sok felépített támadást tudtunk vezetni, ami gólokat eredményezett. A mérkőzés nagy részében birtokolni tudtuk a labdát és irányítani a játékot, a kapu előterében pedig sorra jó döntéseket hoztunk – értékelt Petri Barnabás.

Gyulai gólok: Zsilák 4, Kiss 25 és Havas.

A bajnoki pontvadászat következő játéknapján a Gyulasport NKft. együttese a Szarvasi FC csapatát látta vendégül.

A két rivális csatájában a vendégcsapat szerzett vezetést, ám Kiss Tamás és Zsilák Mátyás hat találattal visszabillentette a mérleg nyelvét. A folytatásban is támadásban is maradt a hazai gárda, négy újabb találattal alakítva ki a kiütéses győzelmet.

– A mérkőzés elején az ellenfél vezetéshez jutott, de hamar sikerült rendeznünk sorainkat, ezzel egyúttal sikerült átvegyük a mérkőzés irányítását. A játékban pontosak, tudatosak illetve a kapu előterében higgadtak és koncentráltak maradtunk, sikerült a helyzeteinket jól kihasználni – értékelt a gyulai edző.

Gyulai gólok: Kiss 5, Zsilák 2, HavasGuti és Ottlakán.

A Gyulasport NKft. csapata továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot. A fürdővárosi együttesből Kiss Tamás 17 góllal vezeti a góllövőlistát, Boros és Zsilák pedig 13-13 góllal iratkozott fel a rangsorba.

(Gyulai Hírlap)