Győzelemmel zárta a bajnokságot a Zöldi-Tóth-csapat

Corner-Gyulasport NKft.–Csorvási SK 23-21 (11-8)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban szereplő Corner-Gyulasport NKft. a Csorvási SK együttesét fogadta május 4-én. Zöldi-Tóth Katalin alakulata győzelemmel zárta a 2020/2021-es bajnoki szezont.

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Bányainé Szabó R. 2, Milyó A. 1, Papné Lukoviczki B. 2, Szögi T. 1, Laurinyecz E. 2, Csapó-Kovács H. 6/1). Csere: Szabó L., Szőke D., Lukács N., Vólent L., Mitykó B. 3, Kertes S., Vozár M. 2 és Hős K. 4/1. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai gárda a tabella negyedik helyéről érkezett a szezonzáró mérkőzésre. Zöldi-Tóth Katalin együttese jó előjelekkel várta az összecsapást, sorozatban három mérkőzést vívott meg sikeresen. A vendégegyüttes a bajnokság hatodik helyén állt a mérkőzés előtt.

A két rivális az őszi szezonban is nagyot csatázott egymással, akkor 19-20-as arányban a fürdővárosi csapat győzött.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, izgalmas, mozgalmas volt a mérkőzés, több esetben az osztály színvonalát meghaladó küzdelem folyt a pályán.

A nyílt sisakos küzdelemben mindkét gárdánál előfordultak technikai hibák és eladott labdák. A találkozó igazi presztízscsatát hozott, bár folyamatosan a hazai csapat vezetett, a vendégcsapat folyamatosan nyomás alatt tartotta a gyulai gárdát.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 5-2, 20. perc: 9-4, 25. perc: 10-6, 30. perc: 11-8, 40. perc: 12-10, 45. perc: 15-12, 50. perc: 17-14, 55. perc: 19-17 és 60. perc: 23-21.

– Nagyon jól kezdtünk, de sajnos ismét sok hibával játszottunk. A ziccereket rendre elhibáztuk, ami szerencsére nem bosszulta meg magát. Nehéz mérkőzésre számítottam, kértem a lányokat, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy győzelemmel zárjuk az évet. Sajnálom, hogy nincs már több mérkőzésünk, mert egyre jobban kezd beérni a munkánk – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata a negyedik helyen fejezte be a bajnoki küzdelmeket. A fürdővárosi felnőttgárda végső helyezése a mögötte álló két csapat eredményétől függ, ám az már biztos, hogy az együttes a hatodiknál rosszabb helyen nem végezhet.

(Gyulai Hírlap)