Győzelemmel zárta a bajnokság alapszakaszát az U18-as kosárcsapat

Nagykőrösi Sólymok KE/B–Gyulasport SI 69-74 (13-17,16-19,24-13,16-25)


Az U18-as kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a Gyulasport SI csapata a Nagykőrösi Sólymok KE/B együttesénél vendégeskedett május 8-án. A fürdővárosi együttes győzelemmel szerette volna zárni a korosztályos sorozatot.

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulai SI: Fórián 42, Cseman 11, Turbucz 8, Csontos 6, Illik 5, Beleznai 2, Marosvölgyi és Tamás. Edző: Hajdu Zoltán.

A fürdővárosi gárda lendületből érkezett a találkozóra, hiszen a párharcot megelőzően oda-vissza verte ceglédi ellenfelét, majd alaposan megdolgoztatta a Szedeák/A gárdáját. A két rivális a decemberi fordulóban is nagyot csatázott egymással, akkor a nagykőrösi együttes felé billent a mérleg.

A soros párharcot a vendégcsapat kezdte jobban, Fórián Bence extra dobóteljesítményének is köszönhetően a gyulai gárda az első két negyedet simán hozni tudta. A harmadik játékrészben már belehúzott a hazai csapat, ám a kiváló védekezéssel megerősített fürdővárosi alakulat nem hagyta magát.

Hajdu Zoltán együttese a negyedik negyedben már ismét betonfaként állta útját a hazai támadásoknak, így magabiztosan nyerte meg az alapszakasz utolsó találkozóját.

– Végig szoros mérkőzés volt, Fórián Bence extra dobóteljesítménye nagyban hozzájárult a győzelemhez, de a többiek is átlag feletti teljesítményt nyújtottak védekezésben. Jó érzés győzelemmel lezárni a tavaszi szezont, az őszi „járványkrízis” után tavasszal szép győzelmeket arattunk – nyilatkozta Hajdu Zoltán.

A Gyulai SI csapatánál az alapszakasz lezártával a pihenés kerül főszerepbe, ám a játékosok hamarosan megkezdik a felkészülést a következő szezon küzdelmeire.

(Gyulai Hírlap)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük