home

U-9 es lányok Szeghalmon szerepeltek

 

 

U-9 es csapatunk hétvégén Szeghalmon szerepelt  a következő eredményekkel:

 

Békéscsaba DKSE - Gyulasport Nonprofit Kft   12-7

Szeghalmi KC – Gyulasport Nonprofit Kft   3-20

 

Prohászkáné Nemes Szilvia edző beszámolója:

Az első mérkőzés a Békéscsaba ellen volt sajnos az első félidőben megilletődötten játszottunk a helyzetkihasználásunk nagyon rossz volt hiszen 1 gólt sikerült dobnunk 15 perc alatt. A második félidőt dinamikusan kezdtük és a kaput is eltaláltuk. Feltétlen gyakorolnunk kell a kapura lövéseket a két ember közötti dinamikus beszakítást. A védekezésünk jó volt.

A második mérkőzésen a  Szeghalom ellen játszottunk aki gyengébb képességű ,már 15 perc alatt jelentős előnyre tettünk szert. Így a második félidőben a szeghalmi edzővel egyeztetve a fiatalabb játékosaim kaptak lehetőséget akik jól játszottak.


U-10-es lányok hétvégéje Újkígyóson

 

 

2017.10.08-án  vasárnap, 2 mérkőzésen lépett pályára U-10 es lány együttesünk Újkígyóson. Bányainé Szabó Renáta lányai” első meccsen a  Békéscsaba NKSE korosztályos csapatával mérkőztek meg az esélyesebb csabaiak igazolták a papírformát 6:1 es félidő után 15:3 ra nyerték meg a meccset.

Második mérkőzésünk 11.00 órakor kezdődött ugyan csak békéscsabai illetőségű Békéscsaba DKSE ellen. Itt 10:3 mas félidő után 14:3 –ra diadalmaskodott a csabai gárda.

 

A csapat tagjai: Árgyélán Réka, Budai Réka,Gyulai Zsófia Eszter,Kurta Alma Ilona, Leiszt Nóra Kira, Macsári Luca,Poroszka Petra, Szilágyi Dorka, Várkonyi Laura, Zsittnyán Laura Hanna

 Edző: Bányainé Szabó Renáta

 


OSB: Gála a Kecskemét ellen

 

 

OSB. női kézilabda, felsőházi rájátszás.
Igazi kézilabda csemege  volt a Prohászka Zsolt Tornacsarnokban
Gyula, 60 néző
Vezették: Kiu G, Nagy F.
Kiállítás: 6 perc ill. 10 perc.
Büntető dobások: 10/9 ill. 6/6
Gyulasport NKFT:
Szelezsán Georgina- SZABÓ LEILA 20/9!!!! GYEPES RITA 9, SZAPPANOS RÉKA 5, Balázs Enikő 1, Bicskei Borbála 3, Felczán Csenge 2.
Csere: Hudák Dóra(kapus), Anderlik Andrea, Tóth Mercédesz 1, CSUKÁS ORSOLYA, Juhász Zsófia.
Edző:MAJORNÉ HORVÁTH IZABELLA.

Kecskemét legjobb lövői: Konfár R. 14, Hegyesi M. 6, Domján V.4.
Rövid ünnepségre került sor a mérkőzést megkezdő játékvezetői sípszó előtt. A serdülő kórból "kiöregedő" négy játékos búcsúztatására került sor. Szabó Leila, Gyepes Rita, Szappanos Réka, Horváth Nikolett a serdülő csapatban utoljára léptek pályára. Pályafutásukat mindannyian jelenlegi klubjuknál kívánják folytatni az ifjúsági csapatnál. Ezáltal közelebb kerültek a felnőtt csapatba való játékengedély megszerzéséhez.
A gyulai csapat eleve felpaprikázva érkezett a mérkőzésre. Vissza akartak vágni az április 7-én Kecskeméten elszenvedett nyolc gólos vereségért. Már a mérkőzés elején megmutatták az ellenfelüknek, hogy ki a jobb csapat. Gyors, ötletes támadásokat vezettek és a 15. percben már 14:6-ra elhúztak a hazaiak. A 20. percben pedig már beállították a tíz közti különbséget.
A második félidőben sem csökkentették az iramot. A közönség már nem csak a győzelemért szurkolt, hanem azért is hogy Szabó Leila érje el a 20 gólt. Ez sikerült is. Az utolsó percben büntetőből érte el. Bravó Leila. A lányok ilyen arányban is megérdemelten győztek.
A lányok igazi kézilabda ünnepet varázsoltak a városi tornacsarnokba. Bebizonyították, hogy megérdemelték a felsőházi rájátszásba kerülésüket, ahol hét ponttal a hetedik helyen végeztek.
Kívánjuk, hogy a most elbúcsúztatott lányok pályája a felsőbb korcsoportokban is sikeresen folytatódjon. Ehhez sok sikert kívánunk!
Hajrá lányok! Hajrá Gyula!


OSB: Ellentétes félidők Kisteleken

 

 

OSB. leány kézilabda felsőházi rájátszás.

Azt hittük győzünk, de kikaptunk. A magyarázat egyszerĹą. A második félidőre összeroppant az az építmény, amit az első félidőben felépítettünk. A lányok elhitték, hogy jobbak az ellenfelüknél. Ami igaz is lett volna, ha győznek és megismétlik a március 30-án Gyulán lejátszott mérkőzést, ahol 40:26-ra győztek lányaink. Itt bebizonyosodott az, hogy két egyforma mérkőzés nincs. A koncentráció hiánya, valamint vezéregyéniség nélkül, nem születhet mást eredményt mint a vereség. Ami érthetetlen, hogy az első félidő 16. percében öt góllal is vezettek a mieink, amely a félidő végére leolvadt egy gólra. És jött a második félidő, ahol mindössze hat gólt dobtak a lányok és tizenhetet kaptak. A nyolcadik perctől a huszonötödik percig mindössze két gól került az ellenfél kapujába.Még nem tudjuk mi sokkolta a lányokat, a csapat egyszerre roppant meg. Tanulságos eset. Okulni lehet belőle. Most nem volt vezéregyéniség. A megelőző mérkőzéseken több is akadt. De tényleg! jobbak voltunk! Ez most nem látszott.

(Máthé István)

Részleteiben:
Kistelek KK. - Gyulasport NKFT: 29:19 ( 12:13)
Kistelek, 50 néző
Vezette: Répás G. Sebők St.
Kiállítás: 4 perc ill. 8 perc
Büntető dobás: 6/4 ill. 4/2

Gyulasport NKFT:
Szelezsán G.- Bicskei B. 1, Gyepes R.6, Szabó L. 4, Szappanos R. 3, Balázs E.2, Felczán Cs. 2,
Csere: Hudák D(kapus), Horváth N. Tóth M. Braun D. Csukás O. Juhász Zs. 1, Anderlik A.
Ezt a vereséget feledtetni tudják a lányok, május 4-én a gyulai Sportcsarnokban 16,00 órakor kezdődő Hufbau-AKKER Kecskemét elleni győzelemmel.
Hajrá csajszik! Hajrá Gyula!


A visszavágó nem sikerült Dabason

 

 

OSB. felsőházi rájátszás, leány kézilabda.

DABAS VSE. KC. - Gyulasport NKFT. 22 : 20 (15:7)
Dabas, 70 néző
Vezette: Maróti, Novák.
Kiállítások: 4 perc ill. 10 perc
Büntető dobások: 10/7 ill. 6/4

Gyulasport NKFT.
Szelezsán G.- Balázs E.4, Szabó L.5/1, Csukás O.1, Bicskei B. 1, Gyepes R.7/3, Szappanos R.1,
Csere: Hudák D.(kapus), Horváth N. Tóth M.1, Felczán Cs. Juhász Zs. Anderlik A.
Edző: Majorné Horváth Izabella.
Dabas legjobb lövői: Vigh 7, Jelenek 5, Zsiros 3.

A gyulai csapat mint minden mérkőzésre a győzelem reményében készül. Így volt ez a tegnap esti Dabas elleni visszavágóra is. Március 23-án Gyulán lejátszott mérkőzésen a gyulaiak nyertek 26:24 arányban. Tehát minden remény megvolt az újabb győzelem eléréséhez.
Szinte érthetetlen módon, már a mérkőzést megelőző bemelegítésnél látszott, hogy ez nem az a csapat. Vagy a hosszú út fárasztotta el, vagy az ellenfél látványa sokkolta, vagy pedig a vidék fóbiájuk bénította meg őket.
A kezdő sípszó után a hazai csapat támadott először. Ez a tény is negatívan hatott a lányokra. Nem ehhez voltak szokva. De ezt a támadást ügyesen kivédekezték. A támadásuk nem hozott gólt. A második percben született meg az első gól a hazaiak 6.számú játékosa által. Erre még Gyepes Rita gyorsan válaszolt. A vezetést is megszerezhette volna a gyulai csapat, de a javukra megítélt büntetőt a kapus védte. A kilencedik percben egy gólos hátránynál, ugyancsak büntetőhöz jutottak a vendégek. Ezt szintén védte a hazaiak kapusa. Brrrrrrr!
A lányok kapkodtak, idegesen kézilabdáztak és ez rengeteg technikai hibát eredményezett. A védelem átjáró ház volt. Rendre lemaradtak a támadókról. Teljesen megérdemelt volt a hazaiak nyolc gólos vezetése.
A második félidőben Belli néninek sikerült felráznia csapatát. Igazi arcukat mutatták ebben a periódusban. Kombinatív játékban, gyorsaságban felülmúlták ellenfelüket. Védelmük stabilizálódott. Szemet gyönyörködtetően kézilabdáztak. Ezért érthetetlen az első félidőben mutatott játék. Sajnos a mérkőzés lefújása előtt két gólos hazai vezetésnél, két perccel a befejezés előtt, Gyepes Rita két perces büntetést kapott és Szabó Leila egy gyönyörĹą labdaszerzés után, óriási ziccerben a kapusba lőtte a labdát. Csukás Orsolya utolsó percben lőtt góljával állította be a végeredményt. Ha két-három perccel tovább tart a mérkőzés, a vendégek megnyerhették volna azt az egyre jobban fáradó hazaiak ellen. De mint tudjuk a sportban nincs ha és nincs feltételes mód. Egy biztos a gyulai lányok győzelmet szalasztottak el. A második félidőben mutatott játék alapján teljesen megérdemelten, hisz ezt a játékszakaszt hat góllal nyerték. De hát mérkőzés időtartama ötven perc és nem huszonöt.
Hajrá Gyula!!

(Máthé István)


top