home

OSB: Kemény mérkőzés Kiskunmajsán

 

Kiskunmajsai KC–Gyulasport NKft. 17-20 (8-10)

Gyulasport NKft.: Gyetvai D., Anderlik A. 1, Felczán Cs. 4, Csukás O. 5, Bicskei B.2, Balázs E. 4, Tóth M. 1, Csere: Triffa Zs., Szegedi Sz. 3, Kertes S., Németh Cs. és Kovalovszki J. Edző: Majorné Horváth Izabella.

Mint ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai csapat különös mérkőzésre készült, de hatványozottan kapta azt, amit előzetesen várt.

A hatodik percben Majorné Horváth Izabellának Szegedi Szimonát kellett lehoznia, aki vérző orral hagyta el a játékteret. Ezt követően Tóth Mercédesz szállt ki a küzdelemből, aki egy bokára mért rúgástól sántítva ült a kispadra. A kézilabda-mérkőzésekhez méltatlan játékvezetés miatt a harc nem csitult, hanem átragadt a nézőkre is, akik obszcén szavakkal illeték a gyulai játékosokat, és a kispadon helyett foglaló technikai személyzetet. A nehézségek ellenére azonban kétgólos vendégvezetéssel fordultak a csapatok.

A második etapban is folytatódott a sporthoz méltatlan közjátékok sora, a 18. percben Majorné Horváth Izabellának mutatták fel a piros lapot, aki emiatt a nézőtérre kényszerült. Helyét Máthé István vette át, aki 17-18-as állásnál időt kért, és rendezte a sorokat.

– Azt kértem a lányoktól, hogy vegyék elő utolsó erőtartalékukat, és harcoljanak, mintha az életük múlna ezen a mérkőzésen.

A vendégek edzője a nézőtérről adta a szakmai tanácsokat, amik kellettek is a csapatnak, hiszen a fürdővárosiak ebben a periódusban három mezőnyjátékossal voltak a pályán. Ennek ellenére a vendégek mindent egy lapra téve védekeztek és támadtak. A végig magas szinten koncentráló gyulai gárda tagjai le tudták győzni a hátráltató körülményeket, így sikerült begyűjteniük zsinórban negyedik győzelmüket.

A Gyulasport NKft. serdülőcsapata győzelmének köszönhetően pontszámban beérte a második helyen álló riválisát. A Belli-csapatnak a következő körben a listavezető Törökszentmiklósi KE elleni kell bebizonyítania, hogy helye van a bajnokság élvonalában.

 

(Forrás :Gyulai Hírlap)


U-9 esek hétvégéje

 

 

 

U9-es együttesünk  az Orosházával és a Békéscsabával üzközött meg a hétvégén.

 

 1. mérkőzés: Békéscsaba- Gyulasport  17 - 11
 • A mérkőzésen ügyesen kezdtek a lányok. Felvettük velük az ütközést, védekezésünk zárt volt. Sikerült megakadályozni a gólszerzést. Köszönhető az előző heti edzőmérkőzésnek, ahol a fiúk ellen játszottunk és gyakorolni tudtuk a zárt védekezést. Támadásban a helyzeteinket jól kialakítottuk, csak a gólra való váltása nem sikerült.

 

 1. mérkőzés: Gyulasport- Orosháza   13 - 14 
 • Nehéz mérkőzés volt. Hasonló képességű gyerekek mérték össze a tudásukat. Fej, fej mellett ment a csata. A védekezésünk, támadásunk jó volt. Kiélezett mérkőzésen sajnos egy góllal alul maradtunk. Fejben fáradtunk el az utolsó 5 percben.

Csapat:

Edző Prohászkáné Nemes Szilvia

 1. Leiszt Nóra
 2. Zsittnyán Laura
 3. Budai Réka
 4. Szilágyi Dorka
 5. Tarkovács Dorka
 6. Tarkovács Réka
 7. Müller Szabina
 8. Bátori Emese
 9. Debreczeni Jázmin


Sikeres U-9 es hétvége

 

 

2017.11.19. Békéscsaba, U9-es bajnoki mérkőzés

 

Csapat:

 1. Árgyelán Réka
 2. Buda Réka
 3. Debreceni Jázmin
 4. Szilágyi Dorka
 5. Müller Szabina
 6. Czirle Norina
 7. Leiszt Nóra
 8. Zsittynyán Laura
 9. Veres Lili
 10. Bátori Emese

 

 

 1. Mérkőzés: Gyulasport NKFT – Békéscsabai ENKSE 12-6
 • A mérkőzést megint álmosan kezdtük, nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát. Sokáig kellet várni az első gólra. Szerencsére ez a második félidőre elmúlt és odafigyelve, pontosan, kevés hibával játszottunk. Meg is lett az eredménye, biztos győzelemmel zártuk az első mérkőzést.
 1. Mérkőzés: Gyulasport NKFT – Gyomaendrődi NKSE 12-5
 • A Gyomaendrőd gyengébb játékerőt képviselt, így könnyebb volt ez a meccs. Lehetőséget kaptak a fiatalok is, akik ügyesen helyt álltak.

Edző: Prohászkáné Nemes Szilvia


OSB: nem sikerült a rangadó

ORSZÁGOS SERDÜLŐ BAJNOKSÁG:

Gyulasport NKft – Szeghalmi NKC 21–31 (8–16)

Gyulasport NKft: Hudák D., Anderlik A. 2, Csukás O. 4, Tóth M., Balázs E. 3, Bicskei B. 12/8, Felczán Cs. Csere: Gyetvai D., Szegedi Sz., Kovalovszki J., Németh Cs., Juhász Zs., Braun D. és Barta R. Vezetőedző: Majorné Horváth Izabella.

Majorné Horváth Izabella csapata bronzérmet jelentő helyről várta a szorosan őt követő ellenfelét. Az összecsapás azért bírt nagy jelentőséggel, mert a bajnokság idei küzdelmei szoros végjátékot hozhatnak, hiszen a tizenkét pontos éllovas után három tízpontos és két nyolcpontos együttes tülekedik.

A várt kemény csata azonban elmaradt, hiszen a vendégek már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. Hatalmas lendületüket és kőkemény védekezésüket nem bírta ellensúlyozni a „várvárosi” együttes. A Szeghalom gárdája már a huszadik percben 13–5-ös vezetésre tett szert, így a Belli-tanítványok csak kapaszkodni tudtak az eredmény után.

Mint azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, erre a mérkőzésre nem csak a csapatok, hanem a szép számú közönség is készült. A sok vendégszurkoló hangpárbajt vívott a hazaiakat buzdítókkal.

– Játékosaink nagyon megvoltak illetődve, talán ők ijedtek meg a legjobban a csarnokban uralkodó fergeteges hangulattól. 

A találkozó második félidejében már kézbe vették a labdát a gyulai lányok, hiszen csak kettő góllal tudta behúzni a vendég együttes a játékrészt. A sietség azonban hiábavalónak bizonyult, hiszen az első félidőben felhalmozott hátrányt már nem tudta ledolgozni a hazai alakulat.

A Gyulasport NKft. serdülőcsapata tíz gólos vereségével lecsúszott a bajnoki tabella negyedik helyére, ám még így is csak négy pontra áll az listavezető együttestől. Majorné Horváth Izabella együttese a következő körben a Kiskunhalasi UKSC otthonába utazik, hogy a győzelmével a víz felszínén tudjon maradni a bajnoki ráúszás előtt.

(Bimbo Lajos)


U-9 es lányok Szeghalmon szerepeltek

 

 

U-9 es csapatunk hétvégén Szeghalmon szerepelt  a következő eredményekkel:

 

Békéscsaba DKSE - Gyulasport Nonprofit Kft   12-7

Szeghalmi KC – Gyulasport Nonprofit Kft   3-20

 

Prohászkáné Nemes Szilvia edző beszámolója:

Az első mérkőzés a Békéscsaba ellen volt sajnos az első félidőben megilletődötten játszottunk a helyzetkihasználásunk nagyon rossz volt hiszen 1 gólt sikerült dobnunk 15 perc alatt. A második félidőt dinamikusan kezdtük és a kaput is eltaláltuk. Feltétlen gyakorolnunk kell a kapura lövéseket a két ember közötti dinamikus beszakítást. A védekezésünk jó volt.

A második mérkőzésen a  Szeghalom ellen játszottunk aki gyengébb képességű ,már 15 perc alatt jelentős előnyre tettünk szert. Így a második félidőben a szeghalmi edzővel egyeztetve a fiatalabb játékosaim kaptak lehetőséget akik jól játszottak.


top