home

Mikulás edzés a kézilabdás lányoknál

Rendhagyó mikulás edzésen vettek részt az U12, U13 és az U14-es kézilabdás lányok.  A mikulást különböző  játékos  feladatokkal és a korosztályok közötti edzőmeccsel ünnepelték Czoldán Csilla és Bacsa Edina fiataljai.


Kikapott a serdülő Kiskőrősön

 

 

Kiskőrősi NKSZSE. - Gyulasport NKFT. 29 : 27 (16:16)

OSB. leány kézilabda mérkőzés.
Kiskőrős, 50 néző.
Vezette: Bálint, Simó.
Kiállítás: 8 perc ill 8 perc.
Büntető: 11/11 ill. 8/6.

Gyulasport NKFT:
Triffa Zs- Bicskei B.9/4, Felczán Cs.1, BALÁZS E. 3, TÓTH M.4/1, Csukás O.1, ANDERLIK A.5.
Csere: Gyetvai D.( kapus ), Braun D. Kertes Sz. KOVALOVSZKI J. 3. Németh Cs. Szegedi Sz.1.
Edző: Majorné Horváth Izabella.
Az ellenfél legjobb lövői: Poleretczki P. 13, Kun Sz.5.

A vendég gyulaiak támadó játéka érvényesűlt. Három támadás, három akció gól. A hazaiak támadásai büntető dobással végződtek, ami gólokat eredményezett. Kemény összecsapások jellemezték a két csapat játékát. A gyulaiak nehezen eszméltek. Több játékost mintha megrémisztett volna a kemény hazai védekezés. Ennek ellenére a gyulaiak a 18. percben átvették a vezetést.(10:11). Felváltva estek a gólok. Az utolsó gólt a 25. percben büntetőből lőtték a hazaiak és egyenlítettek.
A második félidőben tovább tartott a gólpárbaj. A vendégek egyszer sem vezettek. Egy, két gól hátrányban loholtak az eredmény után. Belli néni a félidő felénél becserélte a fiatal korosztály. Feljavult a védekezés. Különösen Kovalovszki Jana és Szegedi Szimona játéka emelkedett ki. Gyepes Dorina szép védésekkel vétette észre magát. Balázs Enikő, Anderlik Andi mezőny munkája dicsérhető. Tóth Merci védekezése is a jobbak ķözé sorolható
Nagyobb odafigyeléssel ez mérkőzés hozható lett volna. 
Előre kell figyelni, hisz vannak még feladatok, amit a csapatnak meg kell oldani.


OSB: Kemény mérkőzés Kiskunmajsán

 

Kiskunmajsai KC–Gyulasport NKft. 17-20 (8-10)

Gyulasport NKft.: Gyetvai D., Anderlik A. 1, Felczán Cs. 4, Csukás O. 5, Bicskei B.2, Balázs E. 4, Tóth M. 1, Csere: Triffa Zs., Szegedi Sz. 3, Kertes S., Németh Cs. és Kovalovszki J. Edző: Majorné Horváth Izabella.

Mint ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai csapat különös mérkőzésre készült, de hatványozottan kapta azt, amit előzetesen várt.

A hatodik percben Majorné Horváth Izabellának Szegedi Szimonát kellett lehoznia, aki vérző orral hagyta el a játékteret. Ezt követően Tóth Mercédesz szállt ki a küzdelemből, aki egy bokára mért rúgástól sántítva ült a kispadra. A kézilabda-mérkőzésekhez méltatlan játékvezetés miatt a harc nem csitult, hanem átragadt a nézőkre is, akik obszcén szavakkal illeték a gyulai játékosokat, és a kispadon helyett foglaló technikai személyzetet. A nehézségek ellenére azonban kétgólos vendégvezetéssel fordultak a csapatok.

A második etapban is folytatódott a sporthoz méltatlan közjátékok sora, a 18. percben Majorné Horváth Izabellának mutatták fel a piros lapot, aki emiatt a nézőtérre kényszerült. Helyét Máthé István vette át, aki 17-18-as állásnál időt kért, és rendezte a sorokat.

– Azt kértem a lányoktól, hogy vegyék elő utolsó erőtartalékukat, és harcoljanak, mintha az életük múlna ezen a mérkőzésen.

A vendégek edzője a nézőtérről adta a szakmai tanácsokat, amik kellettek is a csapatnak, hiszen a fürdővárosiak ebben a periódusban három mezőnyjátékossal voltak a pályán. Ennek ellenére a vendégek mindent egy lapra téve védekeztek és támadtak. A végig magas szinten koncentráló gyulai gárda tagjai le tudták győzni a hátráltató körülményeket, így sikerült begyűjteniük zsinórban negyedik győzelmüket.

A Gyulasport NKft. serdülőcsapata győzelmének köszönhetően pontszámban beérte a második helyen álló riválisát. A Belli-csapatnak a következő körben a listavezető Törökszentmiklósi KE elleni kell bebizonyítania, hogy helye van a bajnokság élvonalában.

 

(Forrás :Gyulai Hírlap)


U-9 esek hétvégéje

 

 

 

U9-es együttesünk  az Orosházával és a Békéscsabával üzközött meg a hétvégén.

 

 1. mérkőzés: Békéscsaba- Gyulasport  17 - 11
 • A mérkőzésen ügyesen kezdtek a lányok. Felvettük velük az ütközést, védekezésünk zárt volt. Sikerült megakadályozni a gólszerzést. Köszönhető az előző heti edzőmérkőzésnek, ahol a fiúk ellen játszottunk és gyakorolni tudtuk a zárt védekezést. Támadásban a helyzeteinket jól kialakítottuk, csak a gólra való váltása nem sikerült.

 

 1. mérkőzés: Gyulasport- Orosháza   13 - 14 
 • Nehéz mérkőzés volt. Hasonló képességű gyerekek mérték össze a tudásukat. Fej, fej mellett ment a csata. A védekezésünk, támadásunk jó volt. Kiélezett mérkőzésen sajnos egy góllal alul maradtunk. Fejben fáradtunk el az utolsó 5 percben.

Csapat:

Edző Prohászkáné Nemes Szilvia

 1. Leiszt Nóra
 2. Zsittnyán Laura
 3. Budai Réka
 4. Szilágyi Dorka
 5. Tarkovács Dorka
 6. Tarkovács Réka
 7. Müller Szabina
 8. Bátori Emese
 9. Debreczeni Jázmin


Sikeres U-9 es hétvége

 

 

2017.11.19. Békéscsaba, U9-es bajnoki mérkőzés

 

Csapat:

 1. Árgyelán Réka
 2. Buda Réka
 3. Debreceni Jázmin
 4. Szilágyi Dorka
 5. Müller Szabina
 6. Czirle Norina
 7. Leiszt Nóra
 8. Zsittynyán Laura
 9. Veres Lili
 10. Bátori Emese

 

 

 1. Mérkőzés: Gyulasport NKFT – Békéscsabai ENKSE 12-6
 • A mérkőzést megint álmosan kezdtük, nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát. Sokáig kellet várni az első gólra. Szerencsére ez a második félidőre elmúlt és odafigyelve, pontosan, kevés hibával játszottunk. Meg is lett az eredménye, biztos győzelemmel zártuk az első mérkőzést.
 1. Mérkőzés: Gyulasport NKFT – Gyomaendrődi NKSE 12-5
 • A Gyomaendrőd gyengébb játékerőt képviselt, így könnyebb volt ez a meccs. Lehetőséget kaptak a fiatalok is, akik ügyesen helyt álltak.

Edző: Prohászkáné Nemes Szilvia


top