home

Kevés kellett a sikerhez Csorvás ellen

 

 

NBII. bajnoki női kézilabda mérkőzés.
Gyulasport NKFT. - Csorvási SK.
Ifjúsági: 36:28 (16:15)
Felnőtt: 24:25 (15:10)
Gyula, 150 néző.
Vezette.
Ifjúsági: Molnár János, Szigetvári József
Felnőtt: Serföző Krisztián, Serföző Zsolt Dr.
Kiállítás:
Ifjúsági: 8 perc ill. 6 perc.
Felnőtt: 4 perc ill. 4 perc.
Büntető: 
Ifjúsági: 10/5 ill. 2/2
Felnőtt: 4/2 ill. 3/3
Gyulasport NKFT:
Ifjúságiak:
Varga M.- Nagy I. 6, Bicskei B.1, Szappanos R. BORUZS B. 12/2, SzABÓ L. 9/3, Gyepes R.3
Csere: Anderlik A. Juhász Zs. Balázs E.2, TÓTH M. 3, 
Edző: Barna Károly.
Vendég csapat legjobb lövői: Baráth B.12, Ivanics D.7,

Felnőttek:
Borsós E.- Nagy N. Csapó H.3, Buzási O.6, Asztalos A. Markos M.2, Lukoviczki B.7/1
Csere: Nagy B. (kapus), Balázs V. Rácz Kl. Kocsis Kl.3, Nagy I. Komlósi Cs. Szabó L. Csiffáry Cs. 3/1 Boruzs B.
Edző: Barna Károly.
Csorvási SK.
A vendég csapat legjobb lövői: Bíró N.9/3, Madar Sz.6, Sajben R.4.
Ifjúságiak:
Mindkét csapat nyílt sisakkal kezdte a játékot. Nagy Iza góljával nyitott Gyula, amelyre két gyors válasz érkezett.A vendég csapat három gólos vezetése állandósult egészen a 25. percig. Ekkor a hazai csapat védekezést váltott. A vendégeket ez megzavarta. Ezáltal a hazaiak gyors labdákat szereztek és lerohanásaik révén szerezték góljaikat. Négy perc alatt egy 5:1-es szériát produkálva, előnnyel vonultak az öltözőbe.A második félidőben is a sok futás jellemezte mindkét csapat játékát. Ebben a rohanásban a gyulaiak jöttek ki jobban. Pontosabban, kevesebb hibával, feljavult kapus teljesítménnyel tovább növelték előnyüket. Az 52. perctől a mérkőzés végéig a hazaiak tíz, amíg a vendégek két gólt szereztek. Ezáltal alakult ki ez a nagyobb arányú gyulai győzelem.

Felnőttek:
Igazi presztízs harc alakult ki a pályán. A vendég csorvásiak bizonyítani akarták, hogy a tabellán elfoglalt helyük nem a véletlen műve. A gyulaiak viszont szerették volna megakadályozni, hogy az a pozíció ne erősödjön. Ennek megfelelően estek egymásnak. Sajnos a mérkőzés elején egy súlyosnak látszó sérülés történt. A vendégek kapusa Mike Marcsi egy rossz mozdulat után a parkettán maradt és a játékot sem tudta folytatni. Innen is kívánunk mielőbbi felépülést neki! De a játék a csorvásiaknak kedvezett. Amíg a hazaiak átmentek fafaragó művészeknek, addig a vendégek góllal büntették művészetünket. Míg félre nem értitek művészetünket el kell mondjam, hogy a kapufát faragtuk körbe, minden szögből. Azt hittem, hogy a lányok kopjafát akarnak faragni a kapufákból.A kilencedik percben a vendégek 4:1 re vezettek már. De időben jött egy jól sikerült hazai széria. A 19.percig kilenc gólt dobva, három ellenében, "elhúztak" hárommal, amit a félidő végéig ötre egészítették ki.
A második félidő is gyulai góllal kezdődött, hatra növelve az előnyt. Már a zsebünkben éreztük a győzelmet. De a vendég csorvásiak nem így gondolták. Növelték a tempót. Madar Szilvi és Bíró Noémi lövő teljesítménye feljavult. Egészen az 54. percig pariban voltunk. Két góllal vezettünk. Kaptunk négy gólt és csak eggyel tudtunk válaszolni, büntetőből szépítettünk.
A játék képe alapján a döntetlen kinézett, de egy kicsi győzelem sem esett volna rosszul.
Ezek ellenére a lányok minden dicséretet megérdemelnek. Küzdöttek, hajtottak. Akarták a győzelmet. De ami nem esik jól, hazai pályán egy góllal kikapni. De még nincs vége a bajnokságnak!!!!
Barna Károly edző nyilatkozata:
Küzdöttek a lányok. Egészen az 54 percig esélyünk volt a győzelem megszerzésére. Sajnos nem tudtuk pótolni a hiányzókat, Héjjas Timi és Radnóti Mariann más fontos elfoglaltság miatt nem tudtak a csapat rendelkezésére állni.


Ez már a "Barna" csapat!

 

 

NBII. női bajnoki kézilabda mérkőzések.
Felfőldi István SE. - Gyulasport NKFT. 
Újkigyós, 100 néző

Ifjúságiak: 28:43 (11:25)
Vezette: Kiú Gábor, Szabó Réka.
Kiállítás: 4 perc ill. 6 perc
Büntető: 9/8 ill. 5/3
Gyulasport NKFT: VARGA M.- Bicskei B.1/1, NAGY I.9, Szappanos R.3, BALÁZS E.3, BORUZS B.12/2, SZABÓ L. 14.
Csere: Hudák(kapus), Anderlik A.Tóth M. 1, Juhász Zs.
Edző: Barna Károly.
Hazai csapat legjobb lövői: Biri A 11, Barna B. 5,Knyácsik Kr.4.

A hat serdülő korú játékossal felálló gyulai csapat hamar magához ragadta a kezdeményezést. Csütörtökön a kiskunmajsai OSB. kirándulással a lábaikban vették fel a küzdelmet. A fiatal hazai csapat igyekezett megtörni a vendégek lendületét. De a gyulai csapat gyors lendületes támadásaiknak nem találták az ellenszerét. A tizenhatodik percben már 12 gólos előnyre tettek szert , amit a mérkőzés végéig növelni is tudtak. 

 

Felnőttek:
Felfőldi István SE. - Gyulasport NKFT. 27:41 (12:20)
Vezették: Lengyel Vivien, Sebestyén Fanni.
Kiállítás: 4 perc ill. 4 perc
Büntető: 6/5 ill. 4/4
Gyulasport NKFT:
Borsós E.- Héjjas T.10, Radnóti M.2, Csapó H. Papné Lukoviczki B.9/4, Nagy N.2, Buzási O.8,
Csere: Nagy B.(kapus),Balázs V.2, Rácz Kl.2, Komlósi Cs. Szabó L.3, Asztalos A.1, Csiffáry Cs.1, Kocsis Kl.1.
Edző: Barna Károly.
A hazaiak legjobb lövői: Zahoránné 11/5, Bakonyi D. 8,
A vendég gyulai csapat egész héten úgy készült, hogy szeretné megnyerni ezt a mérkőzést. Bizonyítani akarták, hogy a Gyomaendrőd elleni győzelem nem csak egy kicsúszás volt. Ezek tudatában léptek pályára és olyan iramot diktáltak, hogy hamar olyan előnyt szerezzenek,amely a nyugodt folytatást biztosítsa. A 16. percben már öt góllal vezettek, amelyet a félidő végére nyolcra növeltek. A második félidő harmadik percében már tíz gólos volt a különbség a vendégek javára. Gyors, ötletes gyulai támadásoknak a hazaiak nem igen találták meg az ellenszerét. Igyekezték megállítani a gyulaiak ismétlődő rohamát. Lukoviczki Bea irányította vendégek minden pályára lépő játékosa nagy akarással vette ki részét. A jegyzőkönyvben szereplő minden játékos nevét nagy betűvel kellene írni. A kapuban Borsós Erika remekelt, Nagy Noémi, Rácz Klári kiváló védőmunkáját, Héjjas Timi és Buzási Orsi szélsőmunkáját, minden pályára lépő játékos harcosságát nagy, nagy betűvel érdemes említeni. 
A hazaiak játéka is hozzájárult, hogy egy igazi közönség szórakoztató mérkőzés alakuljon ki, kiváló játékvezetés mellett.

Barna Károly edzői nyilatkozata: Most büszkén vállalom azt a kijelentést, hogy ez a csapat, egy CSAPAT. Nagy akarás jellemezte minden pályára lépő játékost. Mindenkinek sikerült játéklehetőséget biztosítani és éltek a bizalommal. Lukoviczki Bea igazi vezéregyéniségnek bizonyult. A mutatott játékért csak gratuláció jár a lányoknak. Nem kis önbizalmat adhat ez a győzelem a hátralevő csaták megvívásához.

Szép volt!


Itthon maradtak a pontok

 

 

NBII. bajnoki női kézilabda mérkőzések!

Gyulasport NKFT. - Gyomaendrődi Liget Fürdő.

Ifjúsági: 37:20 (19 : 9)
Felnőttek: 21:18 (11:10)

Gyula, 150 néző
Vezették: Molnár János, Szenteszki András.
Kiállítások:
Ifjúságiak: 2 perc ill. 2 perc
Felnőttek: 8 perc ill. 14 perc + 1 kizárás.
Büntetők:
Ifjúságiak: 8/5 ill. 3/2
Felnőttek: 7/5 ill. 6/4
Összeállítások:

Ifjúságiak:
VARGA M.- Bicskei B. 4/3, Nagy I.4, Szappanos R. 1, GYEPES R. 7, BORUZS B. 7, SZABÓ L. 9.
Csere: Hudák D.(kapus), Anderlik A.1 Balázs E.1, Tóth M.1, Csukás O. 2.
Edző: Barna Károly.
Felnőttek:
Nagy B.- NAGY N. Radnóti M.1, Csapó H.1, BUZÁSI O. 7/3, Héjjas T.2, PAPNÉ LUKOVICZKI B.5, 
Csere: BORSÓS E.(KAPUS), RÁCZ KL. 3, Kocsis Kl. Komlósi Cs. Szabó L. Asztalos A. CSIFFÁRY CS.2/1, Gyepes R. Boruzs B.
Edző: Barna Károly.
A vendégek legjobb lövői: Bácsi K. 7,
Ifjúsági csapatunk esélyeshez méltóan kézilabdázott. A 28. percben már 10 góllal vezettek. Gyors, ötletes támadó játékot és kemény védekezést bemutatva, közönség szórakoztatóan játszottak. A második félidőben fokozták az iramot és 12 perc alatt 9:1-es szériát produkálva növelték az előnyüket és ilyen arányban is megérdemelten nyertek.Kimagaslót nyújtott Gyepes Rita, Boruzs Barbi, Szabó Leila és a kapuban Varga Mónika is remekül helyt állt.

Felnőttek.
A felnőtt mérkőzés minden várakozást felülmúlt. A tabellán az előkeló negyedik helyen álló vendég csapat győzelmi reményekkel érkezett a megyei rangadóra. Ennek megfelelően kézilabdáztak. A 14. percben 4:4-et mutatott az eredményjelző, ami a két csapat kemény védekezését bizonyította. A huszadik percben a gyulaiak elmentek négy góllal. De ezután jött a szokásos hullámvölgy. A vendégek egy 6:3-as szériát produkálva egy gólra megközelítették a hazaiakat. A második félidő kezdése egy rémálom volt a csapatnak és a közönségnek egyaránt. Tíz perc gólképtelenség után a gyomaendrődiek elmentek három góllal. Hűha, gondoltuk, itt még baj is lehet. Az ötvennegyedik percben már csak egy góllal vezettek a vendégek.És ekkor a hazaiak, ki tudja honnan új erőre kaptak. A szemekben megcsillant a győzelem édes íze. Mindent egy lapra téve védekeztek és támadtak. A kapuban Borsós Erika parádézott. Lukoviczki Bea Nagy Noémi és Rácz Klári régen látott játékot produkált. Buzási Orsi biztos kezűnek bizonyult. Mindent egybevéve a CSAPAT kivillantotta foga fehérjét. Igaz még akadtak hibák, de mindezt a lányok ellensúlyozták akaraterejükkel. Az utolsó öt percben gólt nem kapott a csapat,de a négy lőtt góllal a maga javára fordította az eredményt.
Infarktusos. de szép győzelem volt!
Gratulálok Lányok!
Ezt a győzelmet megérdemeltük, hisz mindent megtettük érte. 
Én azon kívül, hogy túléltem, Markos Mercinek ajánlom fel, hogy minél előbb újra a csapat rendelkezésére álljon. 
Edzői nyilatkozat:
A csapat most megmutatta, hogy tud igazi csapatként is produkálni. Sok kiváló egyéni teljesítmény volt. Az előforduló hibákat nagy akarással ellensúlyozták. Teljesen megérdemelten nyertünk.

 

(Máthé István)


Dupla győzelem Lajosmizsén

 

 

NBII. női bajnoki kézilabda mérkőzések.
Lajosmizse UKC. - Gyulasport NKFT. 
Ifjúsági: 25:39 (15:21)
Felnőtt: 24:25(10:13)
Lajosmizse, 50 néző.
Vezették: Réti Rebeka, Sebők Stefánia.
Ifjúságiak:
HUDÁK- Nagy I.9, Szappanos R. 1, GYepes R.7, Szabó L. 9, Boruzs B. 9, Bicskei B 1.
Csere: Anderlik A. 2, Tóth M. 1, Balázs E.
Edző: Barna Károly.
Büntető: 9/3 ill. 1/0
Kiállitás: 8 perc ill 6 perc.
Nem úgy indult a mérkőzés, ahogy a csapat eltervezte. Nyugodt mérkőzésre számítottunk. De az esélyesség a vendég gyulaiakat nyomasztotta. A 23.perctől kezdödően kezdett úgy játszani a csapat ahogy az elvárható volt. A kapuban Hudák Dóri jó napot fogott ki és szebbnél szebb védéseivel is hozzájárult az ilyen arányú győzelemhez. A mezőnyben jó csapatmunkát mutattak játékosaink. A gólok megosztása ezt bizonyitja.
Felnőttek:
Gyulasport NKFT:
Nagy B.- Héjjas T.8, Kocsis Kl.5, Markos M.1, Csapó H.3, Buzási O.4, Nagy N.1.
Csere: Borsós E.(kapus), Rácz Kl. Nagy I. Komlósi Cs. Radnóti M.1, Szabó L.2/1, 
Edző: Barna Károly.
Büntető: 7/6 ill. 7/1 !!!!!!!!!
Kiállítás: 8 perc ill. 8 perc.
Lajosmizse legjobb lövői: Márki É.9/5, Torgyik 6/2
Nem egy kéjutazásra készültünk a Lajosmizse ellen. Még is úgy indult a mérkőzés. A hetedik percben már 5:1-re vezettünk. A félidő végéig három gólt sikerült az előnyből megőrizni. Nehéz volt. Négy büntetőt és három csőziccert hibáztunk ebben az időszakban!!!!!!!!!
A második félidő hatodik percében ért utól a hazai csapat.(14:14). Innentől felváltva estek a gólok és a játékosok. Az ötvenötödik percben a hazaiak két góllal növelték előnyüket. Felrémlett bennünk a vereség gondolata. De nem így a játékosaink. Szabó Leila az 57. percben büntetőből döntetlenre hozta a mérkőzést!!!! A végjáték is a gyulaiaké volt. A 60.percben Kocsis Klaudia, remek összjáték után, góljával, végül is győzelemmel hagyta el a pályát a gyulai csapat.
Barna Károly: Sok hibával játszottunk. Sok ziccert kihagytunk. Még is dicséret illeti a csapatot a küzdelemért.


Szezonnyitó a Szarvas ellen

 

 

NBII. női bajnoki kézilabda mérkőzés.
Gyulasport NKFT. - Szarvasi NKK.
Ifjúságiak: 27:36 (10:16)
Felnőttek: 19:27 (10:11)
Gyula, 130 néző
Vezették: Csige Zoltán, Körmendi Péter.
Ifjúságiak: Varga M.- Nagy I.5, Szappanos R. 3,Gyepes R.5, Boruzs B. 3, Szabó L.5, Bicskei B. 6.
Csere: Hudák D.(kapus), Anderlik A. Tóth M.
Kiállítás: 8 perc ill. 6 perc.
Büntető: 5/3 ill. 11/9
Szarvas legjobb lövői:Mester Zs. 13/3, Olasz É.10/3, Majoros Fl. 7/3 
Felnőttek: Borsós E.- Csapó H. 1/1, Buzási O.6, Asztalos A.1, Csiffáry Cs. Héjjas T. 4, Lukoviczki B.1,
Csere. Nagy B (kapus), Nagy N.. Rácz Kl. Kocsis Kl. Komlósi Cs. Radnóti M.1, Szabó L. Nagy I. Markos M. 5.
Edző: Barna Károly.
Kiállítás: 6 perc ill. 10 perc.
Büntető: 2/1 ill. 5/5
Szarvas legjobb lövői: Raffai-Such T. 11/5, Szabó T. 5, Kovács B.4
A szarvasiak minkét csapata megmutatta, hogy nem véletlenül tartózkodnak a tabella elején.Az ifisták esetében fizikai (magassági és súly) előnyüket jól kihasználták a hazaiak ellen. Hosszabb cserepaddal is rendelkeztek. A mérkőzés során végig a vendégek domináltak. A hazaiak egyszer sem vezettek, pedig az akarással nem volt gond. Végig futották a mérkőzést, lövéseik is rendben célba találtak. De hát a vendégek többször voltak eredményesek és megérdemelten nyertek.
A felnőttek mérkőzése igazi rangadónak indult. A gyulaiak reménykedtek a pontszerzésben. Nem is indokolatlanul, hisz a fordulót megelőzően öt fő jóképességű játékost igazoltak. Az első félidő 23. percében három góllal vezettek a hazaiak, majd egy eladott labda után egy hét perces gólcsend következett. A vendégek kihasználták a hazaiak megingásait és a félidő végéig négy gólt szerezve átvették a vezetést. A második félidő hazai góllal kezdődött. Felváltva estek a gólok. Egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kicsikarni. Ez tartott egészen a negyvenhetedik percig. Ekkor egy tíz perces hazai leblokkolás következett be, amikor is a vendégek egy hét egyes szériát produkáltak és elmentek nyolc góllal, amelyet a mérkőzés végéig meg is tartottak.
Barna Károly edző nyilatkozata: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Lányok gyors, ötletes játékukkal meglepték a tabella elején álló vendégeket. Három gólos előnyünk birtokában egy rövidzárlat következtében előnyünket hamar leadtuk. A második félidőben is folytattuk az első félidőben játszottakat. De ekkor már látszott csapatunknál az összeszokottság hiánya. Több helyezkedési hiba, eladott labda jellemezte ekkor játékunkat. Mindenesetre játékosaink igyekeztek mindent megtenni a siker érdekében. Többüknél a bizonyítási kényszer nagyobb hiba százalékot eredményezett. Ebben az összeállításban a csapat először játszott tétmérkőzést A mérkőzés nagyobb részében látottak bizakodásra adnak okot. Bízok a lányokban.


top