home

Vereség Szolnokon,az ifi viszont nyert és a 3. helyen fordul

 

 

Szerettük volna, ha a Mikulás a két pontot a mi puttonyunkba rakta volna. De sajnos nem így történt. A mi puttonyunk alja lukas volt és kigurultak a pontok, egyenesen az ellenfél puttonyába. Sajnos meg sem közelítettük azt a játékot, amit a lányok múlt héten produkáltak. Az első félidőben semmi nem sikerült. Hiába mi lőttük az első gólt. Ezzel el is hittük, hogy ez a mérkőzés meg van. Hát nem így történt. Csak futkorásztunk a labda után. Elég sokat rakoncátlankodott a sportszer. Sehogy sem találta meg az utat az ellenfél kapujába. A huszonötödik perctől a hazaiak a félidő végéig egy 6:1-s szériát produkáltak és beállították a nyolc gólos félidei különbséget. Most látszott csak, hogy ez tragikusnak minősült a végső eredmény alakulásában. A második félidőre feljavultak lányaink. Az ötvenkettedik percben két gólra megközelítettük a hazaiakat. De ekkor három csőziccert hibáztunk. Megfordíthattuk volna az eredményt és átvehettük volna a vezetést. Itt is bebizonyosodott, hogy koncentrálás nélkül, Hiába nyertük meg a második félidőt öt góllal, de az első félidő teljesítménye a végső elszámolás a hazaiaknak kedvezett.

Az ifjúságiaknál sem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy elképzeltük. Az első félidőben csak dadogós labdával találkoztak kislányaink. A kilencedik percben már 7:3 ra vezettek a hazaiak. Nekünk óriási meglepetés. Lehet, hogy a lányainknak is. Na innen aztán beindultak. Igaz sok hibával, de a 12 percben már két góllal átvették a vezetést. Kezdett helyreállni a rend. A huszonhatodik percben a hazaiak újra átvették a vezetést. A lényeg a vége. Négy gólt értek el és ezzel beállították a két gólos előnyt. A második félidő kilencedik percében a gyulai lányok már hét góllal vezettek és mérkőzés végéig tovább növelték előnyüket. 

Felnőttek:
Szolnoki KCSE. - Gyulasport NKFT. 25:22 (17:9)

Ifjúságiak:
Szolnoki KCSE: - Gyulasport NKFT. 25:37 (14:16)
Szolnok, 80 néző
Vezette:
Felnőttek:Kozma Kr. Panyi L.
Ifjúságiak: Major G.Szűcs D.
Kiállítások:
Felnőttek: 8 perc ill. 8 perc
Ifjúságiak: 6 perc ill. 2 perc
Büntetők:
Felnőttek: 7/6 ill. 5/1
Ifjúságiak: 4/3 ill. 1/1

Gyulasport NKFT:
Felnőttek: 
Nagy B. Nagy N.4, Rácz Kl.2, Radnóti M. 5, Csapó H.4, Buzási O.4/1, Asztalos A.2.
Csere: Borsós E.(kapus), Nagy I. Komlósi Cs. Szabó L. Nagy C.1,Gyepes R. Boruzs B. Szőke D.
Edző: Barna Károly.
Ifjúságiak:
Varga M,- Nagy I.11, Szappanos R.4, Tóth M.2, Gyepes R.5, Boruzs B.5, Szabó L.10.
Csere: Hudák D.(kapus), Anderlik A. Szőke D.

Edző: Barna Károly.


Nem sikerült meglepni az Algyőt

 

 

NBII. bajnoki felnőtt női kézilabda mérkőzés.
Gyulasport NKFT. - FKSE. Algyő 26:31 (14:17)

Gyula, 130 néző
Vezette: Juhász Dániel, Szabó Imre Barnabás
Kiállítás: 12 perc ill. 16 perc
Büntetők: 8/5 ill. 3/2

Gyulasport NKFT:
Nagy B.- Nagy I.3, Nagy N. 1, Radnóti M. 3, Csapó H.5/2, Asztalos A. 2, Buzási O. 8/2, 
Csere: Borsós E.(kapus), Rácz Kl.1, Komlósi Cs. Szabó L.2/1, Nagy C. Gyepes R. Csiffáry Cs.1, Boruzs B.
Edző: Barna Károly.
Algyő legjobb lövői: Draxler O.11/2, Velky V.6.Gercsó D.4.

A bajnokesélyes, eddig élen álló, veretlen és feljutni szándékozó csapat látogatott Gyulára. Nem is titkolta ezen szándékát. Végig futották a mérkőzést. De ahhoz, hogy igazi forró hangulatú mérkőzés alakult ki, jó partnernek bizonyultak a gyulai játékosok. Minden tekintetben igyekeztek megnehezíteni a vendég algyőiek dolgát. Részben sikerült is. Nem felemelt kézzel adták meg magukat. El kell ismerni, hogy jelen állapotban az Algyő jobb csapat. De a gyulai lányok elhitték, hogy pariban lehetnek a bajnok esélyessel. Játékuk meggyőző volt. A nagy lendületben, bizony előfordultak hibák, ami még nagy befolyással nem bírt a mérkőzés alakulására. A huszonötödik percben egy gól volt a különbség (12:13). A második félidőben a vendégek tovább fokozták a tempót. Valószínű megijedtek, hogy itt még meglepetés is születhet. A játék képe alapján bizony elő is fordulhatott volna. A negyvenkilencedik percben hat góllal elhúztak. (21:27) És ezt az előnyt a mérkőzés végéig meg is tudták tartani.

Barna Károly: A lányok a mai mérkőzésen bebizonyították, hogy igazi csapatként is tudnak küzdeni. Kiváló egyéni teljesítmények is szükségesek voltak ahhoz, hogy megcibáljuk az oroszlán bajszát. Nem vallottunk szégyent. Ha kevesebb technikai hibát vétünk,amely a nagy akarás számlájára írandó, még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést.

Ifjúságiak:

Gyulasport NKFT. - FKSE. Algyő 29:29 (14:15)
Gyula, 90 néző
Vezette: Juhász Dániel, Szabó Imre Barnabás
Kiállítás: 16 perc (2 kizárás) ill. 8 perc.
Büntető: 10/8 ill. 4/3

Gyulasport NKFT:
Varga M- Nagy I. 6, Szappanos R.1, Tóth M.1, Gyepes R.2, Boruzs B. 8/3, Szabó L. 9/5.
Csere: Hudák D.(kapus), Bicskei B 2/1, Szőke D. Csukás O.
Edző: Barna Károly.
Algyő legjobb lövői: Fejes M. 10/1, Benák A.7/2,

A gyulai csapat nem a legjobb előjelekkel érkezett erre a mérkőzésre. Sajnos hazai pályán is csak igen tartalékosan, sok sérülttel tudott kiállni. Ennek ellenére úgy álltak fel, hogy mindenáron győzni szeretnének. Az első félidőben igen csak test test elleni küzdelem folyt a pályán .Mindkét csapat presztízsnek tekintette a mérkőzést. Igazi gladiátor harcot láthatott a szépszámú közönség. Sajnos ezt a harcot a játékvezetők nem egyformán bírálták el. Ez meglátszott a kiállítások számában.. Sajnos mérkőzés végeredményét is befolyásolta az a tény, hogy két meghatározó játékosunkat Nagy Izát és Szőke Dorkát az 57. és a 60. percben harmadik két percük után a kizárás sorsára jutatták. Így a mérkőzést a hazaiak kettős emberhátrányban fejezték be. Az 57. percben még három góllal vezettek a hazaiak, de a két kiállítás és az 58.percben kapott büntető megpecsélte sorsukat. Két perc alatt lőtt három góllal a vendégek döntetlenre hozták a már biztos győztesnek látszó mérkőzést. De ezzel a döntetlennel is előbbre léptek a dobogó második fokára. 
Mindent egybevetve szép volt lányok!


Győzelem a szomszédvári derbin

 

 

 Eubility Group Békéscsaba U21 - Gyulasport NKFT női NBII. bajnoki kézilabda mérkőzés.

Eredmény: 30:31 (13:18)

Békéscsaba,80 néző
Vezették: Molnár János, Szenteszki András.
Kiállítás: 12 perc ill. 4 perc.
Büntetők: 4/4 ill. 6/5
Gyuasport NKFT:
Borsós E.- Nagy C. Asztalos A.3, Radnóti M.4, Rácz Kl. 2, Csapó H.7/4, Buzási O. 7,
Csere: Nagy B.(kapus), Jámbor F. Nagy N.5, Szőke D. Nagy I. Komlósi Cs. Szabó L.1, Csiffáry Cs.1, Boruzs B.
Edző: Barna Károly.
Békéscsaba legjobb lövői: Ekker 5, Laurinyecz, Dombi 4,4
Nagy várakozás előzte meg a mai mérkőzést. A két szomszédvár mindig nagy harcot vívott egymással. Így volt ez a mai mérkőzésen is.
A hazai csapat mindjárt a mérkőzés elején két góllal hangolt. De ez nem vette kedvét a vendég gyulaiaknak. Hamar ráébresztették a hazaiakat, hogy a gyulaiak is gólra játszák a kézilabdát. A 10. percben vették át a vezetést (6:7). Nem is adták ki a kezükből. Sőt a félidő végére öt gólra növelték előnyüket. Úgy játszottak, mint egy jól hangolt zenekar. A karmester (Barna Károly) utasításait a zenészek mindenben betartották. Így alakult ki a tetemes előny. A második félidő elején még két gólt hozzátettek az őt gólos előnyhöz. Úgy nézett ki, hogy a gyulaiak letudták a mérkőzést. De nem így a csabaiak. Egy 9:4-es szériát produkálva megközelítették a gyulaiakat, sőt a 29. percben egyenlítettek is. ( Na itt ment az első telefon a mentőállomásra) A gyulai csapat nem hagyta magát, újra átvette a vezetést. Egy perc volt hátra. A hazaiak egyenlítettek.( újabb telefon a mentőállomásra). Harminc másodperc van hátra. A csabaiak támadnak. Megszerezzük a labdát. (Csengenek a telefonok). Csapó Hajni kapja a labdát. Nem ismer se istent, se embert. Csak a kapura koncentrál. Iszonytatos erejű lövés hagyja el a kezét. GÓÓÓÓL!!! 
Újrakezdésre már nincs idő!
Elhalkulnak a telefonok!
A küzdelem iskola példája volt. Szép volt Lányok!
Gratulálok Nektek!

.... ejtsünk szót az ifjúságiak, hősies, küzdelmes mérkőzéséről is.
Erre a mérkőzésre a gyulaiak különböző okok miatt csak tíz fővel tudtak kiállni a jó képességekkel rendelkező békéscsabai csapat ellen. A két fő mezőnyjátékos cserét maga mellett tudó gyulaiak olyan hősiesen küzdöttek, mintha az életük múlt volna ezen a mérkőzésen. Győzelmük értékét az is növeli, hogy négy játékos részt vett az ifjúsági mérkőzést megelőző felnőtt mérkőzésen is. És bírták szuflával. (Szabó Leila, Nagy Iza, Szőke Dorka, Boruzs Barbi)
Békéscsabai ENKSE.II. - Gyulasport NKFT. 21:31 (7:11)
Kiállítások: 8 perc. ill. 6 perc
Büntetők: 3/2 ill. 4/2
Gyulasport NKFT.
Varga M.- Szőke D.6, Nagy I.6, Szabó L.6, Boruzs B.5, Szappanos R.3, Gyepes R.3,
Csere: Hudák D.(kapus), Tóth M.2, Balázs E.
Békéscsabai csapat legjobb lövői: Kánya 7, Vozár 8.
Mindkét csapat nagy elánnal esett egymásnak. Igazi presztízs harc folyt a pályán. Mindez a védekezésben nyilvánult meg.A 19. percben csak 4:4 -et mutatott az eredményjelző. Innen a gyulai fiatalok magukhoz ragadták kezdeményezést. Egy 7:3-as szériát produkálva állították be a négy gólos előnyüket . A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első véget ért. A nyolcadik percben 16:8-ra alakították az állást. Ötletes támadójátékkal, kegyelmet nem adó védekezéssel, de szabályos keretek között bizonytalanították el a csabai játékosok támadó kedvét.
A gyulai fiatalok ilyen arányban is megérdemelten nyertek a jól küzdő békéscsabai ellenfelükkel szemben.

(Máthé István)


Ötletes játékkal nyert a felnőtt csapatunk, az ifi viszont először kapott ki a Szeghalom ellen

 

 

Felnőttek: 
Gyulasport NKFT: - Szeghalmi NKC. 30:17 (15:6)
Gyula, 140 néző!!
Vezette: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea. (jól).
Kiállítások: 10 perc ill. 18 perc
Büntetők: 6/2 ill. 4/3
Gyulasport NKFT:
Borsós E - Buzásai O.5, Nagy C.1, Csapó H. 4/1, Radnóti M.5 Nagy N.4, Asztalos A. 2,
Csere: Nagy B.(kapus), Jámbor F.3, Rácz Kl.2, Nagy I.1, Komlósi Cs. Csiffáry Cs. 3/1, Szabó L.
Edző: Barna Károly.
Szeghalom legjobb lövői: Domokos K.7/3, Sáfián Á.5.

A héten kapcsolódott a felnőtt csapat munkájába Makóról visszaigazolt Jámbor Fanni. Nem keltett csalódást pályára lépése. A gyulai csapat végre azt az arcát mutatta, amit már régóta várt a vezetés és nem utolsó sorban a kézilabdát kedvelők népes tábora, akik a mai mérkőzésre is szép számmal kilátogattak. Ötletesen, gyorsan játszottak keményen védekeztek, amit a kevés (17) bekapott gól is bizonyít. A 25. percben már eldőlni látszott a mérkőzés, hisz a hazaiak hét góllal (12:5) vezettek a vendégekkel szemben. A mérkőzés keménységét bizonyítja az összesen a 28 perc kiállítás. A játékvezetők jól reagálták le az eseményeket, szinte hiba nélkül vezették a forró hangulatú találkozót. A végjátékot is jobban bírták a hazaiak, így győzelmük ilyen arányban is teljesen megérdemelt.

Ifjúságiak:
Gyulasport NKFT. - Szeghalmi NKC. 27:34 (18:17)
Kiállítások: 14 perc ill. 16 perc
Büntetők: 7/5 ill. 10/8
Gyulasport NKFT:
Varga M. - Nagy I.4, Szőke D.2, Rokszin R.1. Szappanos R. 3, Boruzs B. 13, Gyepes R. 1,
Csere: Hudák D.(kapus), Bicskei B. Balázs E. Tóth M. Szabó L. 3. Bozó A.
Edző: Barna Károly.

A tabella első és második helyezett csapata mérte össze tudását. Mindkét csapatot a helyezések megtartása motiválta, sőt a vendégek a bíztak a helycserébe. Ennek megfelelően estek egymásnak. A sok kiállítás (30 perc) és büntetők (17), a mérkőzés hevességét és keménységét igazolták. Igazi pankrátorként küzdött mind a két csapat. A vendégek jól használták ki testi fölényüket, erejüket. Az első félidőben még a gyulai lányok uralták a mérkőzést. A második félidőre a nagy birkózásban elfáradtak. A szeghalmiak egy nyolc egyes szériával hat góllal elmentek a vendéglátóktól. Ezután már vad rohanás kezdődött. De öt gólnál nem tudtak közelebb kerülni a vendégekhez.
Szomorú ezt leírni, de a szeghalmi csapat győzelme megérdemelt. Ezáltal elérték azt, amiért jöttek. Helyett cseréltek a táblázaton a gyulaiakkal.
De semmi baj! A bajnokságnak még nincs vége. ilyen, vagy ennél egy kicsit jobb játékkal még sok örömöt szerezhetünk önmagunknak és a lelkes szurkolóinknak.
Olyan rossz volt nézni lányok a sok kisírt szemet. Azt hiszem ez ilyenkor természetes reakció. Nem feladni, csak így tovább!!!


Az Ifi nyert a felnőtt kikapott Makón

 

 

NB II. bajnoki női kézilabda mérkőzés.
Makói KC. - Gyulasport NKFT.

Ifjúsági: 16:33 (6:17)
Felnőtt: 29:23 (13:11)

Makó, 40 fő
Vezette:Kiss Zoltán, Papp Tibor.
Kiállítás:
Ifjúsági: 6 perc ill. 10 perc
Felnőtt: 6 perc ill. 4 perc
Büntetők:
Ifjúsági: 7/5 ill. 3/3
Felnőtt: 8/7 ill. 6/6

Gyulasport NKFT.
Ifjúságiak: Varga M.- Nagy I.2. Szőke D. 4, Szappanos R.3, Gyepes R.7, BORUZS B. 7, Szabó L.1.
Csere: Felczán Cs. BICSKEI B. 6/1,Balázs E. Tóth M.2, Csukás O.1/1, 
Edző: Barna Károly:
A hazaiak legjobb lövői: Dénes D.4, Szűcs B. 3, Szél e.3.
Csere kapus nélkül felálló vendég gyulaiak kapták az első gólt az első percben. De a huszonharmadik percben már beállították a tíz közti különbséget (2:12). A félidő végéig növelték az előnyüket. A második félidő kezdetekor a gyulai játékosok nem vették észre, hogy elkezdődött a mérkőzés. Zsinórban három gólt kaptak. A harmincnegyedik percben észbekaptak, hogy folyik a mérkőzés és elkezdték a gólgyártást. Meg sem álltak harmincháromig. Szemre is tetszetős támadásokat vezettek, a kapuban pedig Varga Mónika több ízben is parádézott. A második félidő többségében már a gyulai csapatban egyszerre kaptak helyt a serdülő korú játékosok is. Bebizonyították, hogy rászolgáltak a bizalomra. Ilyen arányban is megérdemelten nyertek a szerényebb képességű vendéglátok ellen.

Felnőttek:
Borsós E.- Nagy N.2, Radnóti M.2. Csapó H.6/4, Buzási O.5/1, Nagy C.4, Asztalos A.
Csere: Nagy B. (kapus), Rácz Kl.1/1, Komlósi Cs. Csiffáry Cs.1, Szabó L. Nagy I.1, Boruzs B.1, Szőke D.
Edző: Barna Károly.
Hazaiak legjobb lövői: Kozserán B. 11/7, Asztalos J.4,

Sajnos a gyulai csapat meg sem tudta közelíteni az elmúlt héten mutatott játékát. Összehasonlításban a két csapat azonos játékerőt képviselt. De a pályán ez nem mutatkozott meg. Bármelyik csapat győzhetett volna. De a mai napon csak a hazaiaknak adatott ez meg. Jobban akarták a győzelmet az enerváltan, fáradt csapat benyomását keltő vendégek ellen. Kevesebbet hibáztak. Gondolkodásban is a gyulai csapat előtt jártak. Az első félidőben a gyulaiak tartották magukat, sőt a huszadik percben még egy góllal vezettek is.A második félidő két hazai góllal kezdődött. Ez mintha megfogta volna a vendégeket. Szervezetlenül támadtak, védekezésük több esetben átjáróház volt.
Mint ahogy a közmondás is mondja: A remény hal meg utoljára!
Ezt én teszem hozzá: Lesz ez még jobb is.

(Máthé István)


top