home

Ovis Sportnappal kezdődött a március

 

 

          2019. március 4-én délelőtt került megrendezésre az Ovis Sportnap rendezvénysorozat második fordulója Gyulán a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A három alkalomból álló eseménysorozat márciusi rendezvényén fogadta a Gyulasport Nonprofit Kft. a nagycsoportos óvodásokat, melynek célja az óvodások egészséges életmódra nevelése, mozgásigény kielégítése és sportolás előkészítése, élményszerzés, valamint az iskolára felkészítés és fejlesztés volt. A résztvevő óvodák az Egyesített Óvodák Tagintézményei voltak: Bajcsy-Zsilinszky úti, Mágocsi, Törökzugi, Béke sugárúti, Galbácskerti, Máriafalvai, Ewoldt Elíz és a Gyulavári Óvoda.

          Az eseményen ismételten két turnusban vettek részt a gyerekek, melyeken különböző, feladatokból álló összetett pályát kellett teljesíteniük sor- és váltóverseny formában. A gyerekek visszajelzése alapján nagyon szívesen jönnek a rendezvényre és élvezik a különböző játékos, de mégis fejlesztő játékokat.

          A következő egyben utolsó forduló májusban a sporttelepen lesz megtartva, melynek alkalmával minden óvoda 10.000 Ft értékű sportszer csomagot fog kapni a részvételért.


Gyula volt az első állomása a Bátrak Ligájának

 

 

A Honvédelmi Sportszövetséget, amely egy köztestület, két éve hozták létre, annak érdekében, hogy elősegítsék a fiatalok szellemi és fizikai felkészülését a katonasághoz, a haza védelméhez kötődően.

Egy országos hálózat kiépítése a cél, minden járásban sportközpontokat alakítanak ki, ugyanis az államnak az a célja, hogy a lehetőségeket megteremtse a fiatalok számára- nyilatkozta Dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi sportszövetség elnöke. Hozzátette, hogy jelenleg 154 tagszervezetük van, és 100.000 fős tagsággal rendelkeznek. Ezt megelőzően négy településen voltak már különböző Bátrak Ligája elnevezésű versenyek. A mostani, a Rákóczi Kupa egy újonnan induló versenysorozat, melynek Gyula volt az első állomása. A Rákóczi Kupa állomásai határ menti városok lesznek, hiszen a határon túli fiatalokat, diákokat is meghívják a versenyekre.

A gyulai versenyen a helybeli diákok mellett megmérettették magukat Békéscsabáról, Temesvárról, Aradról, illetve Horgosról érkező fiatalok is szellemi és fizikai feladatokban egyaránt. A versenysorozat következő állomásai Baja, Makó, Berettyóújfalu, Kisvárda, Felsőzsolca, valamint Tatabánya lesznek, majd a nyár folyamán Budapesten kerül megrendezésre az országos döntő.

Pótápi Árpád, nemzetpolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a sportesemények összefogják a nemzetet, ezért támogatják a sportcsarnokok, uszodák építését, sportpályák rendbetételét, a határon túli településeket pedig egyesületek által támogatják. A nemzetpolitika egyik kiugrási pontja a sport, mint nemzeti identitástudat erősítő vagy formáló tényező, melyet minél inkább erősíteni akarnak. Ezért a  következő helyszíneken is számítanak a határon túl élő fiatalok részvételére. A száz éve történt határrendezést úgy lehet feloldani, ha minden lehetséges módon erős kapcsokkal szőjük újra egybe a nemzetet- fogalmazott az államtitkár. Ilyen lehetőség például a sport is.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, úgy véli a sport rendkívül fontos dolog az ember életében. A sportban kellenek emblematikus egyéniségek, akik az eredményeikkel a dicsőségét emelik hazánknak. Kiemelte, hogy 2010 óta a kormány több mint 21 milliárd Ft összeggel támogatta a sporttevékenységeket, intézményeket.

Végül Dr. Görgényi Ernő polgármester szólalt fel, és beszédében elmondta, megtisztelőnek tartja, hogy Gyula városa adhatott helyet a Bátrak Ligáján belüli Rákóczi Kupa iskolai sportvetélkedőnek. Hozzátette: a város, minthogy Békés megyében, az ország egyik legszegényebb megyéjében van, érthetően korlátozott forrásokkal rendelkezik a sporttámogatásra vonatkozóan is. Ezért igyekeznek a leghatékonyabban és a legnemesebb célokra fordítani a rendelkezésre álló összeget, amely azt jelenti, hogy a város nem támogat presztízs klubokat, hanem az erőforrásokat az utánpótlás nevelésre, a diáksportra és a tömegsportra koncentrálva fordítják. Ennek a szellemiségnek pedig megfelel a Bátrak Ligája, ezért is volt rendkívül boldog, mikor helyet biztosíthatott Gyula ennek a versenynek-fogalmazott.

Kiemelte a város úszószakosztályának a rendkívüli sikereit, valamint a vívók sikereit is hangsúlyozta az elmaradott körülmények ellenére. Ezek mellett a küzdősportok is virágzó életet élnek Gyulán, a tavalyi év során az iskolákban bevezették a küzdősportok oktatását. A városban több mint 240 igazolt labdarúgó utánpótlás játékosa van a Gyulasport Nonprofit Kft. Futball szakosztályának, de nagyon szép eredményeket tudhat magának a kézilabda és kosárlabda sport is. Nekik köszönhetően rendkívül eredményes TAO pályázatokból tudták korszerűsíteni a városi tornacsarnokot és a városi sporttelepet.

A verseny lehetőségének a megrendezése miatt annál is inkább örült a városvezető, mert Gyula város önkormányzata elkötelezett támogatója a nemzetpolitikai céloknak. Támogatják például a Rákóczi Szövetség beiskolázási programját, mely azt a cél szolgálja, hogy a határon túli szórványban élő magyar családokat pénzügyileg támogassák, annak érdekében, hogy magyar iskolába írassák be a gyermekeiket. Gyula főként az aradi, illetve nagyszalontai iskolákkal ápol rendkívül jó kapcsolatokat.

 

Forrás: koroshircentrum.hu


Bátrak Ligája- Rákóczi Kupa: rajt pénteken, Gyulán!

„A gyermekek megszólítása a sporton keresztül értelmes és jó programokkal egyértelműen megvalósítható, ennek szellemében 2018-ban indította útjára szövetségünk többek között a Bátrak Ligája versenysorozatot. A Pécsen, Újfehértón, a Kamaraerdőben és Egerben megtartott események igazolták a sorozat létjogosultságát. Az idén a Bátrak Ligája határok nélkül, Rákóczi Kupa néven futó sorozat a határainkon túli iskolákat, gyermekeket is bevonva tovább fejlődhet, egyúttal az egyik zászlóshajója lehet a Honvédelmi Sportszövetségnek” – fogalmazott dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke abból az apropóból, hogy a HS által, a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal együttműködésben szervezett Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa idei országos versenysorozatának elsőként 2019. március 1-én Gyula városa (Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok) ad otthont.

A hét selejtezőből és a budapesti fináléból álló sorozat tehát most pénteken kezdődik: öt magyar és öt határon túli iskola nyolcfős, 7-8. osztályos tanulóiból álló csapatai tíz versenyszámban, többek között akadálypályákon, sorversenyekben, íjászatban mérik össze erejüket, illetve szellemi vetélkedő is szerepel a programban.

Hazai iskolák:

 1. Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola – 1 csapat (Békéscsaba)
 2. Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola -1 csapat (Békéscsaba)
 3. Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium – 1 csapat (Békéscsaba)
 4. Gyulai Implom József Általános Iskola – 1 csapat (Gyula)
 5. Gyulai Dürer Albert Általános Iskola – 1 csapat (Gyula)

Határon túli iskolák:

 1. Csiky Gergely Főgimnázium – 2 csapat + szurkolók (Arad)
 2. Bartók Béla Elméleti Líceum – 2 csapat + szurkolók (Temesvár)
 3. Kárász Karolina Általános Iskola – 1 csapat + szurkolók (Horgos)

Az eseményen – amely során 10:30-tól sajtótájékoztatót tartunk – részt vesz Dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere.

A csapatok utaztatását és teljes ellátását a Honvédelmi Sportszövetség állja, minden résztvevő köznevelési intézmény 500 ezer forint értékű sportszercsomagot kap.

A budapesti fináléba minden selejtező legjobb magyar és legjobb határon túli csapata kerül be.

Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa 2019, a program

Selejtező

Gyula – Március 1.

5 magyar – 5 külhoni csapat

Makó – Március 11.

5 magyar – 5 külhoni csapat

Baja – Március 18.

5 magyar – 5 külhoni csapat

Berettyóújfalu – Április 8.

5 magyar – 5 külhoni csapat

Kisvárda – Április 29.

5 magyar – 5 külhoni csapat

Felsőzsolca – Május 10.

5 magyar – 5 külhoni csapat

Tatabánya – Május 20.

5 magyar – 5 külhoni csapat

Döntő

Budapest – Június 7.

7 selejtező legjobb magyar és külhoni csapatai
Honvédelmi Sportszövetség


A diákolimpiai bajnokokat köszöntötték Békéscsabán

 

 

Békéscsabán szerdán délután a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében tartotta hagyományos, az országos diákolimpiai bajnokokat köszöntő ünnepségét a Békés Megyei Diáksport Egyesület.
 
 

Filyó Tibor levezetőelnök köszöntötte a megjelenteket, köztük polgármestereket, alpolgármestereket, önkormányzati képviselőket, diáksport szervezetek vezetőit, majd a több mint száz vendég elénekelte a Himnuszt. Szabóné Csendes Ildikó, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke köszöntötte a megjelent diákolimpiai bajnokokat, edzőiket és testnevelőiket. Megköszönte a szülők, az intézmény vezetők tevékenységét, a diákokat pedig arra kérte, hogy népszerűsítsék a sportot, hívják meg osztálytársaikat az edzésekre.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, olimpiai ezüstérmes öttusázó a következőket mondta: – Dr. Erdős Dániel ügyvezető igazgató kollégámmal azért jöttünk Békéscsabára, hogy megköszönjük mindenkinek, a sportolóknak, a testnevelőknek, az edzőknek, a szülőknek, az önkormányzatok vezetőinek, a sportvezetőknek azt a munkát, amit azért végeznek, hogy a fiatalok bajnoki címet nyerjenek. Békés megye diáksport élete az egyik legjobb hazánkban. Az előző oktatási évben a létszámot tekintve Békés megye a diákolimpiákon több mint tizenhatezer ötszáz tanulóval képviseltette magát, és ezzel a harmadik helyen végzett az országos rangsorban. Az eredményességet tekintve Békés megye az utóbbi években a legjobb nyolc megye között szerepelt. A diáksport a mindenünk, azért jöttünk ide, hogy segítsük az itt folyó munkát. Végezetül szeretném megköszönni Kormos Mihálynak, a múlt év végén leköszönt megyei diáksport egyesületi elnöknek áldozatos munkáját, utódjának Szabóné Csendes Ildikónak pedig kitartást, jó munkát kívánok.

Ezt követően Nagy Erika, a Jókai Színház művésze mondta el Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című versét.

Az ünnepségen a „Békés Megye Diáksportjáért” kitüntetést kapta Baktai Ferencné, az egyesület elnökségi tagja, a gyulai körzet felelőse.

Elismerésben részesült a 2017–2018-as tanév legeredményesebb Békés megyei testnevelője a dombegyházi Gulyás Imre Gábor. Az elmúlt tanévben 40 év pedagógusi pályafutást követően nyugdíjba vonult Majorné Horváth Izabella, aki 1980 óta dolgozott az 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményben. Munkájában a sport és a gyermekek szeretete a legfontosabb vezérlő elv volt. Az ünnepségen elismerésben részesült a nyugdíjas pedagógus.

Az általános iskolai korosztályban A kategóriában, az igazolt sportolók között Békés megye jó tanulója, jó sportolója díjat kapott Horváth Soma, tőrvívó, a Gyulai Implom József Általános Iskola tanulója, edzője: Szabados Kristóf.

Általános iskolai korosztályban B kategóriában Békés megye jó tanulója, jó sportolója Molnár Balázs, a Gyulai Implom József Általános Iskola tanulója. Balázs B kategória duatlon sportágban (futás, kerékpározás) a diákolimpia megyei döntőjén első lett, az országoson 4. helyezést ért el. Atlétika mezei futásban megyei 2., 1500 m-en a 3. helyen és 3000 m-en első helyen végzett. Testnevelője, felkészítője: Kertes István

Középiskolai korosztályban B kategóriában Békés megye jó tanulója, jó sportolója: Bücs Veronika Fanni, a Békéscsabai Belvárosi Gimnázium tanulója. Veronika kitűnő tanuló, a B kategóriás torna diákolimpián megyei döntőben csapatban első, egyéniben második, az országos elődöntőben egyéniben és csapatban harmadik, a diákolimpia országos döntőjében csapatban és egyéniben is az 5. helyen végzett. Testnevelője és felkészítője: Suhajda Lászlóné.

Ezután átadták az ajándékokat az egyes sportágak diákolimpiai bajnokainak, edzőiknek és testnevelőiknek.

 

forrás: beol.hu


Átadták az Év sportolója díjakat

 

 

 1. Január 26-án díjazták  2018 legeredményesebb sportolóit.

Összesen 115 sportolót és edzőt díjaztak egyéniben és csapatban, felnőtt, utánpótlás szenior és fogyatékkal élő sportoló kategóriákban.

 

„A Város Sportjáért”

     Baktai Ferencné részére

         

 

          Felnőtt: NŐI

                                                                                                      

Év Női Sportolója                                                                                  „Év Edzője”

 Daka Anett                                                                                                  Tóth András

        részére                                                                                           részére

2018.év                                                                      Daka Anett, Veres Laura és Mácsok Fruzsina  úszók

„Év Női Sportolója”                                                                           felkészítéséért                  

                                                                                                                                                       Év Női Sportolója                                                                                  „Év Edzője”

 Borsos Erika                                                                                Barna Károly

        részére                                                                                           részére

2018.év                                                Borsos Erika és az ifjúsági  leány  kézilabdázó  csapat           

 

 Év Női Sportolója                                                                                  „Év Edzője”

Fülöp Diána                                                                               Molnár Zoltánné

        részére                                                                                           részére

2018.év                                                            Fülöp Diána és Női Labdarúgó csapatok  felkészítéséért

„Év Női Sportolója”                                            

 

Felnőtt : FÉRFI

                Szántó Zoltán                                                                   

      részére                                                                        

 1. év                                                                

                                                                 

                „Év Férfi Sportolója”                                                                2018. „Év Edzője”

        Süli Richárd                                                                                  Kertes István

                  részére                                                                                    részére

„Év Férfi Sportolója”                                           Süli Richárd és Baka Szilvia atléták felkészítéséért

              

 

               Lovász Zoltán                                                              Kovács Zoltán

           részére                                                                                          részére

 

Év Férfi Sportolója                                                                    2018. „Év Edzője”

                                                                              Lovász Zoltán teniszező felkészítéséért

      

      

CSAPAT  

                  „Év Csapata”    2018.év

Dobos István Modellező Klub csapata                                 részére                                                                                  

                                                                                       

                             

         „Év Csapata”  2018.év

Gyulasport Nonprofit Kft. NB II-es. Női Kézilabda csapat

                                                                                                       

                        „ Év Csapata”2018.év             

 Gyulai Amazonok Női Futsal Labdarúgó csapat                             

               

Ifjúsági sportolók kategóriájában:        

Lány kategória:

 1. Veres Laura/ úszó                                                            
 2. Mácsok Fruzsina /úszó                                    
 3. Baka Szilvia / atléta                                        

Fiú kategória:                                                                              

 1. Nagy Roland / úszó                             
 2. Schriffert Dominik / teke                                                                          
 3. Gyepes Gergő /kosárlabdázó-                              

 

Csapat:

 1. Gyulai Amazonok U-19-es Női Labdarúgó csapat részére                                             
 2. GYSE Ifjúsági NB-I-es Teke csapat részére
 3. Gyulasport Nonprofit Kft. NB –II-es Ifjúsági lány kézilabda csapat részére

 

FOGYATÉKKAL ÉLŐ  „Év. Sportolója”

         Nagy András                                                                       Jenei Zoltán

                 részére                                                                             részére

      „ Év Sportolója”                                                                    „ Év Sportolója”

   Fogyatékkal Élők Sportjáért                                    Fogyatékkal Élők Sportjáért         

                                                                                                                     

SZENIOR    KATEGÓRIA                                                                                   

         Schriffert Józsefné                                                                      Szabó Ilona

        szenior úszó részére                                                                 szenior atléta részére

 2018 évi kiemelkedő sport teljesítményéért                          2018. évi kiemelkedő sport teljesítményéért  

                  

               Seres László                                                                             Uhrin Béla            szenior úszó részére                                                                 III.danos  Ajkidó mester részére               

 2018 évi kiemelkedő sport teljesítményéért                                         2018. évi kiemelkedő sport teljesítményéért  

                                                                                         

              Kovács István                                                                     Kotroczó Andrea

               szenior atléta  részére                                                            szenior atléta részére

 2018 évi kiemelkedő sport teljesítményéért                               2018. évi kiemelkedő sport teljesítményéért

 

                  Salga József                                                                       Kosztin Flóra

               szenior atléta  részére                                                           erőemelő  részére

 2018 évi kiemelkedő sport teljesítményéért                         2018. évi kiemelkedő sport teljesítményéért

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Szöveg:    2018 évi.  TANÁCSNOKI  DÍJ

 

                Harruckern Sportegyesület Bowling csapata részére / 10fő

            Gyula Termál FC.  U-13-as Ifjúsági labdarúgó csapat részére

            Várfürdő 4*100m  női váltó csapat részére

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                           

 

2018 év. Legeredményesebb Ifjúsági sportoló

                       

Balogh Zétény                                     /kosárlabdázó

Tóth Mercédesz                                  / kézilabdázó

Anderlik Andrea                                 / kézilabdázó

Cseresznyés Petra                              / úszó

Zsigmond Olivér                                 / úszó

Nacsa Domán                                      / úszó

Oláh Zsombor                                     / úszó

Vencz Mercédesz                                / agility sport

Illich Csanád                                       / vívás

Csenki Zsombor                                 / vívás

Hurguly Lola                                       / vívás

Gurzó Bence Bendegúz                      / sakk

Kis Petra Sára                                      / atléta            

Molnár Balázs                                     / atléta

Székács Kristóf                                  / tenisz

Székács Márk                                     / tenisz

Horváth Bálint                                     / labdarúgó     

Farkas Ferenc                                     / labdarúgó


top