Gőzerővel készül a bajnoki rajtra a Barna-csapat

Megkezdte felkészülését a bajnoki rajtra a Gyulasport NKft. NB II.-es kézilabda együttese július 29-én. Barna Károly vezetőedzőnek újra egy alapos változáson átesett csapatot kell felkészítenie a 2019/2020-as szezonra.

Ahogy azt Barna Károly vezetőedző elmondta, a keret az első héten kondicionális illetve futó és lábmunka fejlesztő feladatok voltak előtérben.

– A következő héten már heti négy edzést vezetek a lányoknak, majd a harmadik héten visszaállunk a heti három alkalomra, ám azok már vegyes felkészülésben zajlanak, azaz labdás és erősítő tréningekkel készülünk tovább.

A 2018/2019-es idényben húsz győzelemmel, egy vereséggel és egy döntetlennel bajnokságot nyerő csapat kerete alaposan megváltozott, több meghatározó játékos is elhagyta a fürdővárosi együttest. A címvédő több új igazolással vágott neki a felkészülésnek.

– A keretben lényeges változások történtek, hiszen hat meghatározó játékos távozott a klubtól. Borsós Erika és Zsittnyánné Csiffáry Csilla befejezte karrierjét, Semjéni Henrietta anyai örömök elé néz, Radnóti Mariann pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt nem kézilabdázik tovább. Papp Zsófia a nagy rivális Vásárhelyi LKC gárdájához igazolt, míg Szabó Leila az NB I./B-s szegedi együttesnél játszik tovább.

Az érkezők névsora korántsem teljes, hiszen több fiatal játékossal is tárgyalásban áll a fürdővárosi egyesület. A Gyulasport NKft. kerete kapusposzton is megerősödik, de érkezik irányító, beállós, szélső és átlövő is a bajnokcsapathoz.

– Algyőről érkezik Aradi Edina, aki kapusposzton lehet meghatározó játékosa a bajnokságnak, a Békéscsabáról érkezett Medve Melissza beállósként segítheti a csapatot, irányítóként Leszkó Diána kap feladatot, Mezőtúrról pedig Gábor Eszter csatlakozott a gárdához.

Barna Károly hozzátette, a Gyulasport NKft. továbbra is épít a fiatal játékosokra, így Orosházáról érkezett Juhász Titanilla is megkapja a bizalmat illetve szegedről érkezik egy fiatal utánpótlás korú játékos. A gyulai vezetőedző külön kiemelte Buzási Orsolyát, aki sérüléséből visszatérve komoly erősítést jelenthet csapata számára.

A bajnokcsapat mestere az új idényre sokkal erősebb bajnokságot jósol, hiszen több csapat is versenyben lesz a dobogó legfelső fokáért vívott harcban. A riválisok mind megerősödtek és egy felső osztályból kiesett gárda is az aranyéremre hajt majd.

– A Hódmezővásárhelyi LKC és az Eubility Group-Békéscsaba U22 tovább erősödött, a megyeszékhely gárdája pedig ezzel a bajnokság egyik legfőbb favoritjává lépett elő. A következő idénytől az NB I/B-ből kieső Levendula Hotel-FKSE Algyő is ebben a csoportban kezdi majd meg visszakapaszkodását az élvonalba. Három olyan együttes van rajtunk kívül, amelynek felette szándéka a bajnokság megnyerése. A szezon egyetlen csapatát sem lesz szabad alábecsülni, hiszen négy legerősebb gárda után jövő együttesek közül bárki pontokat szerezhet a nagyok ellen is. Nem lesz lefutott a bajnokság, meglepetésekre is fel kell készüljünk.

A gyulai csapat dolgát azonban az ellenfeleken kívül az is nehezíti majd, hogy ismét új keretet kell egységbe gyúrni, ám Barna Károly dobogón szeretne végezni lányaival.

– A célunk nem lehet más, mint felvenni ezekkel a csapatokkal a versenyt, ám a nehezíti a dolgunkat az a tény, hogy ismét egy új együttest kell felépítenünk. Ehhez azonban idő és rengeteg munka kell. Előzetesen az 1-5. helyezése közé várható a csapat a bajnokság zárásakor, ám én mindenképpen a dobogót tűztem ki célul.

(Bimbó Lajos – Gyulai Hírlap)