RólunkSok szeretettel és tisztelettel köszöntjük Önt a Gyulasport Nonprofit Kft. honlapján!

Weblapunkon igyekszünk minden olyan közérdekű információt megjelentetni, amellyel bemutathatjuk Önnek tevékenységünket. A Gyulasport számtalan sportolási lehetőségeket kínál Gyula város lakosságának, valamint hátteret biztosít sportolóink eredményes felkészüléséhez, versenyeztetéséhez, emellett kiváló színtere az iskolai diák- és szabadidősport rendezvényeknek is.

A Gyulasport Nonprofit Kft. működéséről         
1994-ben épült fel Gyulán a Városi Tornacsarnok. Ez évben döntött úgy a város vezetése, hogy összevonja a városban lévő sportlétesítményeket, létrehozva ezzel a Városi Sportlétesítmények Igazgatóságát. Az intézmény később Gyulasport Közhasznú Társasággá, majd 2009. július 21-től Gyulasport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággá alakult át.

A Gyulasport NB II-es női felnőtt kézilabdacsapata a dél-kelet régióban játszik. A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok tanítási időszakban délelőtt az iskolai testnevelésnek, a délutáni órákban pedig diáksport-foglalkozásoknak és edzéseknek ad helyet. A Gyulasport szervezi és bonyolítja le a városi és körzeti diákolimpiai versenyeket, emellett sport-, kulturális és egyéb rendezvények (például labdarúgó-tornák, koncertek, bálok, kiállítások, vásárok és esküvők) számára biztosít helyszínt, illetve bekapcsolódik ezek szervezésébe is.

Az Id. Christián László Városi Sporttelep megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzések, a városi labdarúgó bajnokság, salakmotor-, tenisz- és számos atlétikai rendezvény helyszíne. A délutáni órákban a sporttelepen edzéseket tartanak.

A Gyulavári Sporttelepen hetente két alkalommal városi nagypályás labdarúgó-mérkőzéseket rendeznek.
A sportlétesítmények – melyeket az elmúlt időszakban több ifjúsági és felnőtt csapat (labdarúgás, női kézilabda, férfi kézilabda, kosárlabda) vett igénybe – számos sportág edzőtáborai számára biztosítanak jó feltételeket.

A Gyulasport Nonprofit Kft. tulajdonában lévő Csónakház a Fehér-Körös gátja mellett, a gyulavári duzzasztónál található. Az épület mellett egy parkerdő terül el, melyen gyalogos turisztikai utak vezetnek keresztül. A helyet 2007 óta a Gyulai Közművelődési és Vízimentő Egyesület működteti, a civil szervezet kisebb-nagyobb rendezvényeknek, illetve táboroknak biztosít helyet.

A Gyulasport szervezi a diák-, és szabadidősportokat, valamint irányítja a sportiskolát. Az utóbbiban négy szakosztály működik: atlétika (futó, dobó), kézilabda, kosárlabda és a labdarúgás, jelenleg 400 sportolóval. A diáksportban Gyula körzete 17 sportágban versenyzik.

A Gyulasport fontos célja, hogy minden évben szélesítse a versenyzési lehetőségeket a tanulók számára, akik ezzel bekapcsolódnak a diáksport-rendezvényekbe. E célok eléréséhez elengedhetetlen, hogy a Gyulasport jó kapcsolatot ápoljon a város oktatási intézményein és sportszervezetein túl a sportági országos szakszövetségekkel is.

Mindezek mellett számos rendezvény kerül lebonyolításra a Gyulasport keretein belül, melyek a kikapcsolódást és az egészségmegőrzést szolgálják.