A Corner-Gyulasport NKft. csapata a második helyen végzett a Mahler Brigitta Kézilabda Emléktornán

Idén is a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok adott otthont a Mahler Brigitta Kézilabda Emléktornának augusztus 24-én. A fürdővárosi kézilabdatársadalom ismét színvonalas kézilabdacsatákkal emlékezett meg a fiatalon elhunyt beállósról.

Az idei tornán csak három együttes nézett szembe egymással, hiszen a Ferroép-Szer Deszk csapata visszamondta a felkészülési kupán való részvételét. A kihíváson így a hazai gárda mellett a Szeghalmi NKC és a Levendula Hotel FKSE Algyő gárdája vette kezébe a labdát.

Barna Károly újraformált együttese a Szeghalmi NKC ellen nyitotta meg az emléktornát. Az aktuális riválisról Barna Károly korábban elmondta, hogy a fiatal szeghalmi csapat gyors kézilabdát játszik, amellyel bármelyik csapatot megszorongathatja majd a közelgő bajnokságban, így a mostani derbin is kőkemény játékot vár az együttestől.

A bajnokcsapat edzője kiválóan írta le az összecsapást, hiszen a hazai gárdának alaposan meg kellett dolgoznia a győzelemért járó pontokért. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két gárda, több góllal egyik fél sem tudott ellépni riválisától. A 16–16-os félidő után is folytatódott a két együttes hibákkal tarkított csatája, amelyben felváltva vették át a vezetést egymástól a felek.

A második félidő 19. percében még a szeghalmi együttesnél volt az előny 27–24-es arányban, ám ez a 25. percre megváltozott, hiszen ekkor már a gyulai gárda 30–31-re átvette a vezetést. Az utolsó öt percre megemberelte magát a hazai gárda, így sikerült 32–34-re megnyernie a nyitó párharcot.

– Azt már korábban is lenyilatkoztam, hogy a szeghalmi csapat egy nagyon kellemetlen stílusú együttes, amely tényező lesz ebben a bajnoki idényben. Nagyon nehezen tudtunk ellenük nyerni, egy óriási taktikai csata árán. Nem játszottunk jól, én a legjobban a védekezésünket kifogásoltam, amelynek pedig az erősségünknek kell majd lennie a bajnokság során – értékelt a vezetőedző.

A Levendula Hotel FKSE Algyő csapata

Barna Károly csapata a második mérkőzésen az NB I.-es kiírás kiesőjével nézett farkasszemet, a Levendula Hotel FKSE Algyő gárdáját a bajnokcsapat mestere a bajnokság egyik nagy esélyesének tartja.

 – Az alaposan megerősített algyői csapat mindenképpen bajnoki babérokra tör, hiszen már ebben az évadban vissza szeretne kapaszkodni az élvonalba – mondta el korábban a vezetőedző.

A torna záró mérkőzésén már az első percek után meglátszott a két csapat közötti különbség. Hiába tartotta a lépést a Barna-csapat az élvonalból kiesett riválisával, ahogy fogytak a percek, úgy lépett el a hazai alakulattól az algyői együttes. A 7–7-es 13. perc után folyamatosan növelte előnyét a vendégcsapat, amely a félidő végére 13–8-as vezetést harcolt ki magának.

A második játékrészben tovább növelte előnyét a vendégcsapat. A sok hibával és gyenge védekezéssel operáló gyulai gárda a félidő végére 35–23-as hátrányt szedett össze.

– Az algyői csapat olyan sebességen játszott, amelyet mi nem tudunk, így megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Nem védekeztünk jól, támadásban pedig elfáradtunk, amely annak is köszönhető, hogy az új játékosok még nem illeszkedtek be, illetve nem tudják még stabilan helyettesíteni az alapembereket – mondta el a mérkőzés után Barna Károly.

A Mahler Brigitta Kézilabda Emléktorna vándorserlegét a Levendula Hotel FKSE Algyő gárdája vehette át, a második helyen a Corner-Gyulasport NKft. csapata végzett, a harmadik helyen pedig a Szeghalmi NKC együttese zárt. A kupa legjobb játékosának járó elismerést az algyői Szepesi Ivettnek nyújtották át, a legjobb kapusnak pedig a gyulai Aradi Edina érdemelte ki teljesítményével. A csapatok és az egyéni díjazottak elismeréseit Mahler Brigitta édesanyja és kisfia adta át.

(Bimbó Lajos – Gyulai Hírlap)