Négy csapat versengett az AQUA Kupán

A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok adott otthont AQUA Kupa elnevezésű felkészülési tornának augusztus 25-én. A Riczu Antónia vezette Corner-Gyulasport NKft. a négycsapatos minisorozattal készült a szeptember közepén rajtoló bajnoki szezonra.

Az AQUA kupa elnevezésű viadalon a hazai csapat mellett a Szeghalmi NKC, a Ferroép-Szer Deszk és a Túrkevei VSE képviseltette magát. A Corner-Gyulasport NKft. által szervezett eseményen a csapatok körmérkőzéseken döntötték el, hogy melyik együttes viheti haza a torna vándorserlegét.

Riczu Antónia a torna előtt elmondta, hogy a gyulai gárda tavalyhoz képest nagyon megfiatalodott. Az idősebbhez az U-14-es keretből érkeztek játékosok, akiknek tudásával még meg kell ismerkednie.

– A vasárnapi torna egy felkészülés számunkra. Itt fogom látni, hogy mire képesek a játékosok éles helyzetben, kit hol tudok bevetni és, hogy milyen hiányosságaink vannak. Az egy szinttel feljebb játszó szeghalmi csapat lesz a legerősebb a tornán, de a túrkevei gárda is jó játékos állománnyal rendelkezik, a deszki csapatot pedig nem ismerjük. A küzdeni tudást, az akaratot és egymás hatékony segítését szeretném látni a mérkőzéseken – értékelt előzetesen a gyulaiak mestere.

Az izgalmas kézilabdacsaták végén a Szeghalmi NKC emelhette a magasba a kupa győztesének járó serlegét, miután szinte végig száguldott a mezőnyön. A fürdővárosi együttes a torna negyedik helyén végzett. Riczu Antónia csapata mindhárom mérkőzésén kihozta magából a maximumot, ám nem tudták feltartóztatni az idősebb játékosokkal felálló ellenfeleket.

Ahogy azt Máthé István, a Corner-Gyulasport NKft technikai vezetője beszámolójából kiderül, a Szeghalmi NKC csapata kimagaslott a mezőnyből, mind fizikálisan, mind játéktudásban ellenfeleik fölé nőttek.

– A gyulai csapaton nagyon meglátszott, hogy az idősebb fiatalok kirepültek egyetemi, főiskolai tanulmányaik miatt. A tornán szereplő együttes akaratával nem volt probléma, mindhárom mérkőzésen odatették magukat.

A szervezők a csapatok mellett az egyéni legjobbakat is díjazták, a legjobb mezőnyjátékosnak a szeghalmi Szijjártó Inezt választották, a legjobb kapus díját pedig Kecskés Helga, a túrkevei gárda hálóőre vehette át.

A díjakat Bozó Rózsa, az Aqua Hotel tulajdonosa és Szőke Tamás, a torna névadójának igazgatója adta át.

A gyulai csapat tagjai: Juhász PanniSzappanos Réka, Anderlik AndreaCsukás OrsolyaErdődi RamónaSebestyén JankaJuhász TitanillaHorváth DorinaHorváth RékaMedve Melissza és Bányai Bianka.

– Sajnos kevés játékos állt rendelkezésemre a tornán. A fiataloknak új volt ez a helyzet, de az izgalommal és a hőséggel is meg kellett küzdeniük. Szokni kell még a csapat felének ezt az iramot és fel kell még nőnie ehhez a feladathoz. Dicséret illeti a lányokat, mert küzdött, harcoltak és segítették egymást. Sajnos ma ennyire futotta, de nem adjuk fel, mert a sok munka és gyakorlás meghozza majd a gyümölcsét – értékelt Riczu Antónia.

(Bimbó Lajos – Gyulai Hírlap