Taután Dominik az ifjúsági mezőny élére lökte magát

A Lantos Mihály Sportközpont adott otthont augusztus 24. és 25. között a 2019-es évi Atlétikai Magyar Ifjúsági Liga döntőjének, ahol a gyulai Taután Dominik is rajthoz állt.

Az országos seregszemlére a versenyszámok legjobb nyolc versenyzője kapott meghívást, hogy eldöntsék, ki az egyéni kategória legjobbja. Annus Andor tanítványa a hatodik helyen kapott meghívást a versenyre. Dominik csak azért került hátra a ranglistán, mert viszonylag kevés versenyen indult el, ám minden megmérettetésén a legjobbak között végzett. A fiatal gyulai sportoló a miskolci ifjúsági magyar bajnokságon és a szlovákiai, négy nemzet versenyzőit felvonultató U18-as viadalon is aranyérmet lökött egyesületének és a magyar csapatnak.

Az ifjúsági liga döntőjében a versenyzők hat dobást hajtottak végre. Taután Dominik a versengésben ismét csak kitett magáért, hiszen az ötödik kísérletében 17,03-as eredményt ért el, amellyel megnyerte a viadalt. A Corner-Gyulasport NKft. atlétájának teljesítménye azért is megsüvegelendő, mert ő volt az egyetlen, aki 17 méter fölötti távolságra lökte a szert.

Ahogy azt Annus Andor lapunknak elmondta, versenyzőjével befejezték erre az évre az egyesületi versenyeket, így Dominik a középiskolások csapatbajnokságán fog újra rajthoz állni.