A Corner-Gyulasport NKft. utánpótlás-játékosai a Nemzeti Kézilabda Akadémia központjában edzőtáboroztak

A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) látta vendégül a 2006-os, 2007-es és 2008-as születésű fiatal kézilabdázókat augusztus 26. és szeptember 1. között, az alapozó edzőtáborban a Corner-Gyulasport Nkft. utánpótláscsapatai is részt vettek.

Czoldán Csilla és Riczu Antónia vezette gyulai különítmény harminc sportolóval érkezett a Balaton partjára.  Az egyhetes táborban délelőtt és délután is edzést tartottak a fürdővárosi együttes tagjainak, reggel futás és kondicionálás, este pedig labdás edzések várták az ifjú játékosokat. A korosztályos kézilabdások a tréningek mellett a NEKA serdülő és ifjúsági mérkőzéseit is megnézhették.

A fürdővárosi csapattal egy időben a Japán serdülő nemzeti válogatott is a magyar tenger mellett készült, így a gyulai gárda tagjai egy másik ország kultúráját és kézilabdáját is megismerhették.

A fürdővárosi játékosoknak a felkészülés közben a lazításra is volt idejük, a csapatépítő programoknak köszönhetően a fiatal kézilabdázók hajókáztak, boboztak, és a helyi nevezetességekkel is ismerkedtek.

A Mocsai Lajos főigazgató által irányított NEKA egyébként fontos eleme a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás-képzési rendszerének, hiszen vezető szerepet tölt be a jövő játékosainak nevelésében. 

(Bimbó Lajos – Gyulai Hírlap)