Gyulai siker Velencéből

Az olaszországi Velence városa ad otthont az idei Europen Masters Atletics Championships küzdelmeinek szeptember 5. és 15. között. A negyvenhárom ország sportolóit felsorakoztató mezőnyben a gyulai Nagyné Kotroczó Andrea is képviseltette magát.

A Jesolo, Caorle és Eraclea városokban megrendezett seregszemlére Volosinovszki Zoltánné is meghívást kapott, ám a gyulai atléta családi okok miatt nem tudott kiutazni az eseményre. A közel ötezer szenior versenyző között Nagyné Kotroczó Andrea a 10 kilométeres stadionfutásban állt rajthoz állt. Ahogy a Corner-Gyulasport Nkft. versenyzője elmondta, a mezőny mellett az utazási nehézségekkel is meg kellett bíróznia.

– Az utazgatás az egyes stadionok között a különböző városokban nagy bonyodalmakat okozott, mivel voltak buszok, ám ezekre igen drága bérlettel lehetett felszállni. A bérletet csak az akkreditációs központban lehetett megvenni, de aki csak egyszer vagy kétszer utazott, annak nem volt érdemes megvásárolnia. A buszokon pedig nem volt jegyvásárlás lehetőség, ám senkit sem engedtek fel bérlet nélkül – árulta el a gyulai sportoló.

Nagyné Kotroczó Andrea a rajt előtt még nem tudta, hogyan is jut el a verseny helyszínére, mivel a hangulatos üdülő városban taxi sem nagyon járt.

– A verseny előtt néhány órával még nem tudtam hogyan jutok el Eraclea városába, amitől teljesen kétségbe estem. A hotel tulajdonosa megszánt és a saját kocsijával elvitt a verseny helyszínére, ilyen állapotban sikerült a 10 kilométert (25 kör) lefutnom és a hatodik helyen célba érnem.

– Örülök, hogy ismét sikeresen képviselhettem az országot és hozzájárultam a pontszerzéshez a rangos versenyen. Remélem, hogy egyre közelebb kerülök a dobogóhoz, hiszen ez a célom, de ehhez hatalmas akaraterő szükségeltetik – zárta beszámolóját a szenior atléta.