A tavalyi bajnokság két legjobbja találkozik a fürdővárosi arénában

Fotó: Rusznyák Csaba

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság második fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Hódmezővásárhelyi LKC együttesével találkozik szeptember 21-én. Barna Károly csapata egy kiváló rajt után fogadja a tavalyi bajnokság legkeményebb riválisát.

A gyulai gárda remekül kezdte a bajnokságot, hiszen tizennyolc góllal lépett át a kiírás újoncán. Az előző évi ezüstérmes döcögős mérkőzéssel indult neki az évadnak: csak négy találattal húzta be mérkőzését a K. Szeged SE ellen.

Az alaposan átforgatott fürdővárosi csapat könyörtelen mérkőzésre számíthat, hiszen a bajnoki címet begyűjtő Barna-csapat tavalyi menetelését csak a Csongrád megyei riválisa állította meg. A soros összecsapás tehát parázsnak ígérkezik, vélhetően mindkét csapat gőzerővel veti majd bele magát a küzdelembe.

Barna Károly a mérkőzés előtt elmondta, a hódmezővásárhelyi gárda kitűnő igazolásokkal erősödött, ám az új csapatot építő hazaiak sem érkeznek feltartott kézzel a pályára.

– Soros riválisunk gőzerővel készül a rangadóra, hiszen tavaly éppen csak lemaradt a bajnoki címről. A hódmezővásárhelyi keret egyben maradt, emellett kitűnő igazolásokkal töltötték fel az amúgy sem gyenge keretet. Riválisunk „profibb” körülmények között készül, ez például abban is megmutatkozik, hogy a hét minden napján edzenek. Mi ismét új csapatot építünk, amihez megint csak idő szükségeltetik, ám az biztos, hogy hazai pályán a győzelemért fognak pályára lépni a lányok – fejtette ki a gyulai vezetőedző.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata 18 órától játszik a Hódmezővásárhelyi LKC csapatával, 16 órakor pedig a fürdővárosi ifjúsági együttes lép pályára a PC Trade Szeged II. csapata ellen.

(Gyulai hírlap – Bimbó Lajos)