Tíz percig voltak partiban a hazaiak a címvédővel

Szarvasi NKK–Corner-Gyulasport NKft. 32-35 (13-18)

Fotó: Bimbó Lajos

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság harmadik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Szarvasi NKK együtteséhez utazott október 5-én. Barna Károly csapata egy igazi presztízscsatában szeretett volna tovább robogni a bajnoki pontvadászatban.

Corner-Gyulasport NKft.: Aradi E., dr. Bányainé Szabó R. 7, Balogh V. 2, Papné Lukoviczki B. 8/3, Zöldi-Tóth K. 7, Csapó Kovács H. 3 és Buzási O. 8. Csere: Antal X., Nagy N., Rácz K., Medve M.  és Juhász T. Vezetőedző: Barna Károly.

Feszülten várták a soros összecsapást a felek, hiszen mindkét gárda presztízsként fogta fel a találkozót. A szarvasi csapat több új igazolással és győzelmi elszántsággal lépett a hazai pályára, míg Barna Károly együttese lendületből érkezett a találkozóra. A címvédő mindkét eddigi bajnokiján diadalmaskodni tudott, míg riválisa egy győzelemmel és egy szoros vereséggel kezdte az új évadot.

Az aktuális párharcot a hazai gárda kezdte jobban, az első gólt is a szarvasi együttes szerezte. Az egygólos vezetést egészen a 10. percig tartotta a vendéglátó csapat, amikor 6-6-nál álltak utoljára egálban a felek. Ebben a periódusban Aradi Edina tartotta játékban a gyulai gárdát, szinte extázisban védte kapuját a góloktól. A pár perces rövidzárlat után azonban összekapta magát a tavalyi bajnok. A sebességet váltó vendégek a 12. percre már háromgólos előnyt harcoltak ki maguknak, amely a félidőre öt egységnyire növekedett.

Ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője beszámolójából kiderül, mindkét együttes nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, a tizedik percig felváltva estek a gólok.

– A vendégek két perc alatt egy háromgólos szériát produkáltak és állva hagyták a hazaiakat. Innen már nem volt kérdéses, hogy ki nyeri meg a mérkőzést – írta Máthé István.

A második félidőben is folytatódott a Barna-csapat remeklése, az 50. percre kilencgólosra hizlalta előnyét ellenfelével szemben. Az utolsó tíz perc azonban ismét izgalmasan alakult, hiszen az ötvenedik percben kilenc gólos előnynél leült a vendégcsapat. Sok technikai hiba, célt tévesztő lövés és védelmi megingás következtében a szarvasi gárda egyre közelebb lopakodott a bajnokság címvédőjéhez, ám Barna Károly együttese a mérkőzés végéig meg tudta tartani addig kiharcolt előnyét.

– Amikor kilenc góllal vezettünk, elkezdtünk grundkézilabdát játszani, a buta hibáink miatt pedig a lelkes és szimpatikus ellenfél tudott kozmetikázni az eredményen. A végeredmény nem tükrözi hűen a két együttes közötti különbséget. Gratulálok a csapatnak, az ismert előzmények miatt nekem nagy ajándék ez a lányoktól – értékelt a gyulai vezetőedző.

A Corner-Gyulasport NKft. begyűjtötte harmadik győzelmét, amelynek köszönhetően pontegyenlőséggel áll a tabella második helyén. A következő fordulóban a jelenlegi listavezető Levendula Hotel FKSE-Algyő csapata érkezik a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba.