A végső hajrában támadtak fel a gyulai ifik

Corner-Gyulasport NKft.–Levendula Hotel FKSE-Algyő 30-29 10-13)

Foto: Rusznyák Csaba

A női ifjúsági kézilabda-bajnokság 4. fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Levendula Hotel FKSE-Algyő csapatát fogadta október 12-én. Riczu Antónia csapata a bajnokesélyes ificsapatával nézett szembe.

Corner-Gyulasport NKft.: Juhász Panni, Gyetvai Dorina, Szappanos Réka 12, Boruzs Barbara 7, Anderlik Andrea 7/2, Gyepes Rita 2, Medve Melissza 1, Tóth Mercédesz 1, Juhász Titanilla, Pikó Rezeda, Bányai Bianka, Horváth Dorina, Erdődi Ramona, Kertes Sarolta és Horváth Réka. Vezetőedző: Riczu Antónia.

A Riczu Antónia vezette együttes nem a legkedvezőbb előjelekkel fogadta aktuális riválisát, hiszen a remek deszki kezdést követően két nagyarányú vereséget is begyűjtött. Az algyői fiatalok ezzel szemben a mezőtúri és a bácsalmási ellenfelüket is alaposan elporolták.

A találkozót is a Csongrád megyei klub kezdte jobban, szinte azonnal biztosítva a hazaiakat a győzelemért járó pontok sorsáról. A vendégek az egész mérkőzés alatt előnyben voltak ellenfelükkel szemben, a Riczu-csapat azonban folyamatosan ott lihegett ellenfele nyakán. A 25. percben már csupán egyetlen gól választotta el egymástól a feleket, ám az algyői gárda hamar tovább lendítette magát, így három gólos előnnyel zárta a félidőt.

A második játékrészben tovább folytatódott az algyői hegemónia, ám a Szappanos Réka által repített gyulai együttes folyamatosan lőtávolban tudta tartani magát.

A Az 55. percre végképp eldőlni látszott az összecsapás, amikor a vendégcsapat háromgólos fórral fordult a végjátékra. Az utolsó öt perc azonban nem várt fordulatot hozott, hiszen a Riczu-csapat hihetetlen hajrával egygólos előnnyel zárta a derbit.

Ahogy azt az egyik szurkoló megfogalmazta, ezen a mérkőzésen az elszántság csodáját élhették meg a gyulai szurkolók.

A Corner-Gyulasport NKft. ifjúsági csapata győzelmének köszönhetően javított a tabellán elfoglalt helyezésén, a következő fordulóban pedig az Eurobility-Group Békéscsaba együtteséhez látogat.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük