Góllal büntette a gyulai hibákat a bajnokaspiráns

Corner-Gyulasport NKft.–Levendula Hotel FKSE-Algyő 26-35 (12-20)

Fotó: Rusznyák Csaba

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Levendula Hotel FKSE Algyő együttesével találkozott október 12-én. Barna Károly csapata az élvonalba vissza jutni akaró listavezetővel nézett farkasszemet.

Corner-Gyulasport NKft.: Aradi E., Buzási O. 4, Balogh V. 1, Papné Lukoviczki B. 5 (4), Zöldi-Tóth K. 6, Csapó-Kovács H. 1, Dr. Bányainé Szabó R. 6. Csere: Antal X., Nagy N. Rácz K. 2, Leszkó D. Medve M. 1 és Juhász T. Vezetőedző: Barna Károly.

Kiemelkedő színvonalú párharcra készült a fürdőváros kézilabda szerető közönsége, hiszen az NB II.-es női kézilabda-bajnokság két legerősebb társulata találkozott egymással a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A két gárda megállíthatatlanul robog előre a bajnoki címért, hiszen mindketten három-három győzelemmel állnak a lista legtetején. A tabella első két helyezettje azonos pontszámmal állt egymás mellett, így a soros bajnoki mindkettejük számára kiemelkedően fontos volt.

Ahogy azt Barna Károly előzetesen elmondta, az Algyő kivételesen erős együttes, az előző bajnokságban egy osztállyal feljebb játszott, ám azóta további meghatározó játékosokat tudtak igazolni. A csapat a keretében tudhatja a volt válogatott és Bajnokok Ligája-győztes balszélsőt, Szepesi Ivettet, de emellett több volt NB I.- es játékos is erősíti az ellenfelet.

A soros párharcot a vendégek kezdték góllal, ám az első lehetőséget a hazai gárda hagyta ki, amikor egy elcsent labdát sikerült ziccerben a kapusba lőni. A mérkőzés eleji hiba rá is nyomta a mérkőzésre a bélyegét, a gyulai csapat tagjai a túlzott akarásnak köszönhetően mind támadásban, mind védekezésben hibákat vétettek.

A fizikálisan és játéktudásban is az NB I.-es szintet képviselő algyői együttes pedig nem csinált egyebet az egész mérkőzésen, csak kihasználta a Barna-csapat hibáit, amelyekből lépésről-lépésre növelte előnyét. A mérkőzés 27. percére a két klub között kilencgólos különbség alakult ki, amelyek több mint felét a villámgyors leindításoknak köszönhette a Csongrád megyei együttes.

A hazai csapat a félidőben összeszedettebbé vált, ennek megfelelően azonnal közelebb lépett ellenfeléhez, a 45. percben csupán három gól választotta el egymástól a két gigászt. A mérkőzés végére azonban ismét előkerültek a hibás döntések, amely miatt az algyői gárda nyolc gólosra tudta feltornázni a végeredményt.

– Az első és legfontosabb az, hogy megköszönjem a lányoknak a mérkőzéshez való hozzáállásukat. Ellenfelünk nagyobb futógyorsasággal és játéktudással rendelkezett. Elég sok egyéni hiba és pontatlanság jellemezte a mérkőzés egyes időszakait, a lányok azonban igyekeztek maximálisan helyt állni a találkozón. Ez most így sikerült, felemelt fővel megyünk tovább a megkezdett úton, hiszen a csoport legerősebb csapatával játszottunk – értékelt Barna Károly.

A Corer-Gyulasport NKft. csapat elszenvedte első vereségét a bajnokságban, a következő fordulóban pedig újabb presztízscsatát vív majd a békéscsabai riválisa otthonában.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)