A második félidőben fordult győzelemre a kocka

Corner-Gyulasport NKft.–Szeghalmi NKC 29-25 (13-13)

Fotó: Rontó Judit

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság hatodik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese az a Szeghalmi NKC együttesét fogadta október 27-én. Barna Károly csapata két könyörtelen rangadó után szeretett volna javítani bajnoki mérlegén.

Corner-Gyulasport NKft: Antal X., Buzási O 3, Dr. Bányainé Szabó R. 4, Csapó-Kovács H. 4, Balogh V. 7, Papné Lukoviczki B. 2/1 és Zöldi-Tóth K. 8. Csere: Aradi E., Nagy N., Rácz K. 1, Leszkó D., Medve M. és Juhász T. Vezetőedző: Barna Károly.

A gyulai gárda két igencsak küzdelmes forduló után szeretett volna egy könnyű mérkőzést játszani. A fürdővárosi együttes az előző fordulókban az egyértelmű bajnokesélyes algyői csapattal és az NB I.-es játékosokkal telezsúfolt békéscsabai gárdával is megütközött. A tabella negyedik helyét elfoglaló fürdővárosi együttes mindkét mérkőzésen a győzelemért járó pontokért hajtott, ám vereséggel zárta a listavezető elleni derbit, majd egy színvonalas mérkőzésen döntetlenezett le szomszédvári ellenfelével.

Az aktuális rivális az éllovas kettősnél gyengébb mérleggel érkezett a fürdővárosba, hiszen a Békés megyei kapujának is hívott város egyesülete eddig két győzelmet és három vereséget könyvelhetett el.

A hazai csapat azonban nem lehetett teljesen nyugodt, hiszen ahogy azt hogy azt Barna Károly előzetes évértékelésében elmondta, Zsadányi Sándor fiatal játékosokból álló kerete bárki számára meglepetést okozhat a bajnokságban.

A mérkőzés ennek megfelelően kezdődött, a rendkívül gyors és agresszív kézilabdát felvonultató vendég együttes könyörtelenül kihasználta a hazai gárda hibáit. Az ismét sok technikai hibát vétő gyulai csapat a 10. percre 3-5-ös hátrányba került ellenfelével szemben. A Barna Károly együttese az első félidő egészében azon volt, hogy lőtávolon belül tartsa magát kiválóan felkészített szeghalmi alakulattal szemben.

A mérkőzés 16. percében sikerült először utolérnie ellenfelét a hazai csapatnak, ám elindított labdáival és a nem értékesített helyzetivel ismét előnybe engedte soros riválisát. A félidő utolsó perceiben ismét riválisa mellé zárt a gyulai gárda, így döntetlennel mehettek pihenni a felek.

A második játékrészt jobban kezdte a hazai gárda, ám a fiatal szeghalmi együttes ismét könyörtelenül kihasználta ellenfele gyengeségeit. A fej-fej melletti játék egészen a 40. percig tartott, amikor a Zöldi-Tóth Katalin által hajtott címvédő egy 5-0-s szériát produkálva biztosította be győzelmét.

Az utolsó percekben egy 12 perces kiállítási hullám söpört végig a gyulai együttesen, ám Barna Károly taktikai repertoárjának köszönhetően a végsőkig meg tudta tartani előnyét a fürdővárosi együttes.

– Nehéz helyzetben vagyunk. Még az összeszokás kezdetén járunk, hiszen hét távozóval számoltunk és csak öt érkező játékossal kell csapatot építenünk. Nem játszunk jól, időre van szükségünk, hiszen ezt a játékot levelező tanfolyamon nem lehet sikeresen végezni – értékelt szűkszavúan a gyulai vezetőedző.

Győzelmének köszönhetően a Gyulasport NKft. csapata pontegyenlőséggel áll a tabella negyedik helyén, a következő körben pedig a közepes teljesítményt nyújtó Gyomaendrődi NKSE otthonába utazik a győzelemért járó pontokért.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)