Gyomaendrődi győzelemmel léphet vissza a dobogóra a Barna-csapat

Fotó: Bimbó Lajos

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság hetedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Gyomaendrődi NKSE otthonában lép pályára november 9-én. Barna Károly csapata az őszi szezon „könnyű” mérkőzéseivel folytathatja bajnoki sorozatát.

A bajnokság címvédője egy nehéz sorozatot zárt az előző körben, ahol a Szeghalmi NKC ellen szerezte meg negyedik győzelmét. Barna Károly együttesének a deszki szezonkezdés után a bajnokság három aranyesélyes gárdájával is meg kellett ütköznie. A Hódmezővásárhelyi LKC elleni csatát sikeresen teljesítette a fürdővárosi együttes, a békéscsabai derbin már osztoznia kellett a pontokon, az algyői rivális ellen pedig a saját hibái miatt veszítette el a rangadót. A három élcsapat elleni szikrázó összecsapás után a gyulai gárda szoros mérkőzést játszott szeghalmi kihívójával, a soros fordulóban pedig a bárki ellen jó mérkőzést produkálható Gyomaendrődi NKSE otthonában lép pályára.

A bajnoki sorozat következő riválisa keservesen kezdte a bajnokságot, hiszen kikapott a békéscsabai, a szeghalmi és csorvási ellenfelétől is. A Farkasinszki MariannFarkaszinszki Zita és Mag Bianka által vezérelt gyomaendrődi klub a következő három bajnoki fordulóját megnyerte, így jelenleg a tabella hatodik helyén áll.

A két rivális kiválóan ismeri egymást, hiszen a bajnokság mellett több tornán is összeakaszkodott már egymással. A tavalyi bajnokság során mindkét találkozón a gyulai együttes hozta el a győzelemért járó pontokat, így most is a Barna-csapatnak áll a zászló.

Ahogy azt Barna Károly a mérkőzésről elmondta, egy olyan együttessel találkozik majd csapatával, amely figyelemreméltó eredményeket tett le eddig az asztalra.

– Egy olyan csapathoz utazunk, aki idegenben le tudta győzni a K. Szeged SE és a Mezőtúri AFC csapatát, Békéscsabán csak két gólos vereséget szenvedett az aranyérem egyik nagy esélyesétől, hazai pályán pedig magabiztos győzelmet aratott bácsalmási riválisa ellen. Komoly egységet alkot az ellenfél, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni belőle. Azt már tudjuk, hogy miben erős a gyomaendrődi gárda, remélem, hogy megtaláljuk a sebezhető pontokat is rajta. Sajnos lesz olyan játékos, aki a kis létszám ellenére sem tud hétvégén a rendelkezésünkre állni, páran kisebb sérüléssel küszködnek, de remélem a „meccsdoktor” mindenkit meggyógyít. Számomra csak a győzelem lesz az elfogadható eredmény – értékelte a derbit előzetesen a gyulai vezetőedző.

A szurkolók 16 órakor nézhetik meg kedvenceiket a gyomaendrődi arénában.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)