Alázat nélkül nem lehet nyerni, avagy a hétvégi sikereket a hét közbeni edzéseken kell megalapozni

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyomaendrődi NKSE–Corner-Gyulasport NKft. 25-23 (15-13)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság hetedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Gyomaendrődi NKSE otthonában lépett pályára november 9-én. Barna Károly gárdája a tabella középcsapata elleni győzelemmel szeretett volna a bajnokság legjobb három együttese közé kerülni.

Gyulasport NKft.: Aradi E., Dr. Bányainé Szabó R. 2, Balogh V. 2, Papné Lukoviczki B. 6/3, Csapó-Kovács H. 5, Zöldi-Tóth K. 6 és Buzási O. 1. Csere: Antal X., Nagy N., Rácz K. 1, Medve M. és Juhász T. Vezetőedző: Barna Károly.

A gyulai gárda a tabella negyedik helyén állt, ám csupán egyetlen pontnyi hátrányban volt lemaradva a dobogós helyezéstől. Egy gyomaendrődi siker esetén a Barna-csapat ismét felléphetett volna a bajnokság dobogójára.

Erre minden esélye megvolt a fürdővárosi gárdának, hiszen az aktuális riválisát több alkalommal is alaposan elporolta. A két együttes a tavalyi bajnokság 17. fordulójában mérkőzött meg egymással utoljára, amikor egy sima tízgólos gyulai sikerrel folytatta a Barna-csapat elképesztő sorozatát.

A Gyomendrődi NKSE felemás mérleggel várta nagy riválisát, hiszen a gárda három győzelemmel és három vereséggel állt a lista hatodik helyén. Barna Károly előzetes értékelésében azonban óva intett mindenkit a könnyelműsködéstől, hiszen a soros rivális idegenben verte meg a K. Szeged SE és a Mezőtúri AFC csapatát, Békéscsabán pedig csak kétgólos vereséget szenvedett az aranyérem egyik nagy esélyesétől.

A soros fordulót a hazai csapat kezdte jobban, az első gólt is a gyomaendrődi játékosok szerezték meg. A vendégeken már ekkor is érzékelhető volt a gyenge játék, hiszen kihagyott helyzetek és eladott labdák tarkították már az első perceket is. A vendéglátók az első percekben magukhoz ragadtál a vezetést, ám a gyulai együttes a 10. percre 4–6-os fölénybe került ellenfelével szemben.

A komoly hullámvölgyekkel fűszerezett összecsapás első összeomlása miatt a vezetést magabiztosan tartó Corner-Gyulasport NKft. a 20. percre 11–11-es döntetlenig engedte ki a kezéből a gyeplőt. A hibát hibára halmozó mezőnyjátéknak köszönhetően a hazai gárda a félidő végére egygólos hátránnyal a nyakában mehetett a pihenőre.

A második játékrész is ugyanilyen hullámzóra sikeredett, a 45. percben 18–20-as vezetést kiharcoló fürdővárosi együttesnek – a második összeomlásának köszönhetően – az 55. percre 22–22-es döntetlenre futotta az erejéből.

A szép számmal megjelent hazai szurkolókra egy rendkívül kiélezett és sok izgalmat tartogató végjáték várt, amelyben a kettős kiállításon át a gólvonal előtt lepattanó távoli lövésen keresztül szinte minden megtalálható volt. A hazai együttes szinte extázisban játszott az utolsó öt percben, amikor remegő kézzel ugyan, de sikerült otthonában tartania az értékes két pontot.

A vendégek oldaláról csupán Zöldi-Tóth KatalinAradi Edina és Antal Xénia érdemel említést, a két kapus szinte életmentő helyzetekben mentette meg újra és újra csapatát.

– Mát többször lenyilatkoztam, hogy a sport íratlan szabályai szerint a hétvégi sikereket a hét közbeni edzéseken kell megalapozni. Nálunk ez nem történt meg, komoly gondjainak vannak az edzéslátogatottsággal, így pedig nem lehet komoly eredményekkel számolni. Remélem, hogy minél hamarabb rátérünk a helyes útra, dolgozunk tovább, és megpróbálunk minden mérkőzés után győztesen elhagyni a pályát – értékelt Barna Károly.

A komoly hullámvölgyben lévő Corner-Gyulasport NKft. csapata maradt a tabella negyedik helyén, a következő körben pedig hazai pályán fogadja a Mezőtúri AFC-Syngenta együttesét.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)