Baráti csörtével búcsúztatta az óévet a gyulai vívócsalád

Fotó: Gyulai SE vívószakosztálya

A Gyulai SE vívóterme adott otthont a Pezsgő Kupa elnevezésű vívó viadalnak december 28-án. A hagyományos év végi vívóversenyen a klub egykori és jelenlegi kardforgatói álltak a pástra, hogy a résztvevők családias hangulatban búcsúzzanak el az óévtől.

A Gyulai SE vívószakosztályának hagyományos évzáró tornáján a felnőtt mezőny tagjai álltak egymással szembe. Ahogy azt Winkler Andor vezetőedzőtől megtudtuk, a sok induló és a kis vívóterem miatt idén csak a felnőttek versenyét tartották meg, a fiatalok versenyére januárban kerül sor. Az idei eseményt akár nemzetközinek is nevezhették volna, hiszen Kisházi Edina Svájcból, Friedrich Áron pedig Írországból tért haza a baráti csörtére.

Fotó: Gyulai SE vívószakosztálya

A hagyományosan megtartott év végi kupa célja, hogy a fürdővárosi egyesület tagjai családias hangulatban búcsúzzanak el az óévtől. Winkler Andor és Radnai Reinhardt évről évre fegyverbe szólítja az egyesület tagjait, hogy színvonalas vívócsatákkal zárják le a sportsikerekben gazdag szezont. Az idei esemény résztvevői ismét parádés asszókat mutattak be, a vérre menő és magas színvonalú párharcok után pedig Papp Anita és Friedrich Áron állhatott a dobogó legfelső fokára.

A baráti csörték után a résztvevők közösen elevenítették fel a búcsúzó esztendő történéseit, majd pezsgővel koccintottak a következő évre.

Eredmények: Női párbajtőr: 1. Papp Anita, 2. dr. Kónya Mónika, 3. Kisházi Edina és Kurta Erzsébet.  Férfi párbajtőr: 1. Friedrich Áron, 2. dr. Havas Attila, 3. Borombós Attila és Papp Máté, 5. Such Pál, 6. Radnai Reinhardt, 7. Varga Henrik, 8. Papp Illés, 9. Papp Sándor, 10. Kocsány Roland és 11. Hurguly Attila.

(Bimbó Lajos – Gyulai Hírlap)