Gyulai elismerések az Év Senior Atlétája Díjátadó Gálán

A Magyar Atlétikai Szövetség 2019-ben is megtartotta az Év Senior Atlétája Díjátadó Gáláját december 28-án. A szövetség székházában rendezett estéjére Volosinovszki Zoltánné és Nagyné Kotroczó Andrea meghívást kapott.

A díjkiosztó gála népes közönség előtt zajlott, az elismeréseket pedig Sátor László elnök és Tarnócai Éva ügyvezető adta át a díjazottaknak. Az eseményen azok a szenior atléták vehettek részt, akik a 2019-es évben sikeresen képviselték hazájukat a nemzetközi versenyeken.

A gyulai örökifjak közül Volosinovszki Zoltánné és Nagyné Kotroczó Andrea kapott meghívót a díszes eseményre, hiszen mindketten sokat tettek a magyar szenior atlétika nemzetközi sikereihez.

A júliusi torinói European Masters Games versenyen mindkét atléta eredményesen képviselte a fürdővárost. A szenior olimpián mindketten a legjobb nyolc közé jutottak, amellyel pontot szerzett a magyar küldöttségnek a nemzetközi tabellán. Volosinovszki Zoltánné távolugrásban a 4. helyet, hármasugrásban pedig a 6. helyet érte el, Nagyné Kotroczó Andrea pedig 10 kilométeres cross country küzdelmeiben a 8. helyet szerezte meg.

Nagyné Kotroczó Andrea a tavasszal lezajlott szenior atlétikai világbajnokságon is rajthoz állt, ám verseny közben sérülést szerzett, így nem tudta eredményesen zárni a seregszemlét. A gyulai sportoló ősszel a Velence városában rendezett Európa-bajnokságon szállt versenybe. A kontinenstornán 10000 méteres síkfutásban az előkelő 6. helyen ért célba, az itt elért időeredményével pedig a második országos csúcsát állította fel.

Ahogy azt lapunknak Nagyné Kotroczó Andrea elmondta, a gálán lehetőség nyílt beszélni a 2020-as nemzetközi versenyen való versenyzés lehetőségeiről is. Márciusban a portugáliai Braga városa ad otthont az European Masters Athletics Championships Indoor 2020 küzdelmeinek, amelyen a két gyulai atléta is rajthoz áll. Júliusban zajlik Kanadában a Toronto 2020-World Masters Athletics, amelyeken szintén részt vehetnek fürdővárosi szenior sportolók.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)