Biztasd a gyulai csapatokat!

Fotó: Tóth Ivett

A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok ad otthont a diákolimpiai játékos sportverseny megyei döntőjének január 9-én. A rangos megmérettetésen a Békés megyei intézmények legjobbjai csapnak majd össze.

A megyei fináléra Békéscsaba, Gyula, Orosháza és Mezőhegyes körzetének első két helyezettje, valamint a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola kvalifikálta magát, a fürdővárosi színeket az  5. Sz. általános iskola és az Implom József általános iskola együttesei képviselik. A már rutinos döntősként számon tartott együttesek a december 9-én megrendezett körzeti döntőben nyújtott teljesítményükkel érdemelték ki részvételüket a rangos seregszemlére. A gyulai versenyt a „Lila” suli nebulói nyerték, a második helyen pedig az Implomos diákok kvalifikálták magukat a nagy megmérettetésre.

A kihívás egyik fő esélyese a sokszoros bajnok „Lila” suli lesz, a gyulai iskola csapata már több alkalommal eljutott a diákolimpiai sorozat országos döntőjéig is.

 Az iskolások tíz versenyszámban mérhetik össze majd tudásukat a városi tornacsarnokban felállított pályákon. A sorversenyszerű gyakorlatok között akadályugrás, kötélhajtás és szlalomozás is szerepel, emellett a labdák és a különböző sporteszközök is fontos szerepet kapnak.

A szorgos pontgyűjtögetés végső győztese és ezüstérmese az országos elődöntő küzdelmeiben képviselheti tovább iskoláját.

A játékos sportverseny megyei döntőjének kezdő sípszava 8 órakor hangzik majd el.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)