A futsal-diákolimpia 4. korcsoportos fináléjának ad otthont a fürdőváros

Fotó:m4sport.hu

Gyula városa ad otthont a 4. korcsoportos futsal-diákolimpia országos fináléjának február 14. és 16. között. A 12 csapattal elrajtoló seregszemlének a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok és a Göndöcs Benedek Középiskola Don Bosco-sportcsarnoka ad otthont.

Az országos fináléban Bács-kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye legjobb iskolái versengenek a végső győzelemért.

A részt vevő csapatok négy hármas csoportban kezdik meg a küzdelmeket, majd a legjobbak a közép- és az elődöntőben folytatják útjukat a helyosztók felé. A döntőt február 16-án, vasárnap 12 órától rendezik meg, amikor eldől, mely csapat viselheti a 2019/2020-as tanév futsal-diákolimpia országos bajnoka címet.

A hazai színeket a Kovács Nóra és Besenyei Krisztián vezette Karácsonyi János katolikus általános iskola csapata képviseli. A fürdővárosi csapat nem először küzdhet meg a bajnoki címért, 2018-ban és a 2019-ben is kvalifikálta magát a végső seregszemlére.

A Magyar Diáksport Szövetség, a Békés megyei Diáksport Egyesület és Gyulasport NKft. által szervezett finálé csoportmérkőzései február 15-én 9 órakor kezdődnek mindkét helyszínen.