Játszótér és szabadtéri fitneszpark létesül a városi sporttelepen

Fotó: Tóth Péter

Játszóteret és szabadtéri fitneszparkot létesítenek az Id. Christián László Városi Sporttelepen – jelentette be Kónya István alpolgármester és Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője február 11-én a helyszínen.

Kónya István elmondta, hogy egy újabb TOP-os pályázatnak köszönhetően valósul meg egy újabb sportberuházás a városi sporttelepen. Kiemelte: a városvezetésnek régóta szívügye, hogy olyan sportolási lehetőséget teremtsenek, amelyek korszerűek, megfelelnek a mai követelményeknek.

Az alpolgármester hozzátette, hogy a beruházással elsősorban a családokat szeretnék megcélozni, akik kijárnak a sporteseményekre.

Kertes Istvántól hangsúlyozta: a pályázat által egy régi álmot tudnak valóra váltani, amely szerint több generációnak tudnak sportolási lehetőséget biztosítani.

A beruházás során egy néhány elemes játszóteret hoznak létre, valamint egy fitneszparkot, amelyet a sportolók és amatőrök egyaránt használhatnak. A park alapterülete 150 négyzetméter lesz, gumitégla ütéscsillapító borítással, az eszközökkel pedig saját testsúlyos edzések végezhetőek.

A beruházás összértéke 10,6 millió forint, amelyből 8 millió forint a pályázati forrás. Az ügyvezető hozzátette, hogy szeretné, ha júniusig befejeznék a munkálatokat.

(Gyulai Hírlap – Tóth Péter)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük