A Magyar Diáksport Szövetség közleménye

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnökségének 4/2020 (III.11.) számú határozatában foglalt felhatalmazás alapján az MDSZ vezetése a Diákolimpia 2019/2020. tanévi versenyrendszerével kapcsolatban az alábbi döntést hozta:

Összhangban a Kormány március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a 2019/2020. tanévi Diákolimpia versenyrendszere a mai naptól 2020. április 15-ig felfüggesztésre kerül. A felfüggesztés időtartama alatt a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében megvalósított Diákolimpia versenyek vonatkozásában, a versenyrendszer valamennyi (körzeti, megyei, valamint országos) szintjén, diákolimpia versenyek nem kerülnek megrendezésre.

Egyúttal az MDSZ haladéktalanul kezdeményezi az érintett országos sportági szakszövetségek, sportági szövetségek irányában, hogy az általuk rendezendő Diákolimpia® versenyek a fent írt időszakban ugyancsak ne kerüljenek megtartásra.

A fenti döntés értelmében a 2019/2020. tanévi Diákolimpia Versenykiírás hatályát veszti, az abban szereplő határidők és időpontok nem érvényesek.

A Diákolimpia versenyek esetleges későbbi időpontban történő megrendezésével, valamint a 2019/2020. tanévi Diákolimpia Versenykiírásával kapcsolatban – a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása mentén – az MDSZ a későbbiek során a honlapján ad tájékoztatást.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük