Hazai győzelemmel folytatták a Hajdu-fiúk

Gyulasport NKft.–Mezőberényi KK 89-66 (20-15,21-16,23-17,25-18)

Fotó: Bimbó Lajos

Az U18-as kosárlabda-bajnokság soros fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Mezőberényi KK korosztályos együttesét látta vendégül március 11-én. A délkeleti régió B csoportjának aktuális párharca a gyulai gárda győzelmével ért véget.

Gyulasport Nkft.: Szabó 38/12, Fórián 19/9, Párducz 11, Dévényi 5 és Szücs 3. Csere: Szénási 4/3, Jámbor 5/3, Samu, Cseman 4, Marosvölgyi és Buj. Vezetőedző: Hajdu Zoltán.

A két fiatal gárda igencsak jól ismeri egymást, hiszen az őszi szezonban már többször is szembenéztek egymással. Ezek a derbik szoros csatát hoztak ugyan, de egyiken sem forgott veszélyben a fürdővárosi együttes győzelme.

Hajdu Zoltán elmondta, együttese már a mérkőzés elején kezébe vette az irányítást, és a kisebb megingásoktól eltekintve magabiztosan győzte le megyei riválisát.

– Támadásban a Szabó MártonFórián Bence és Párducz Levente alkotta hármas hozta az extra pontokat, de fontos kiemelni SzücsDévényi és Szénási kiemelkedő védekezését is. A többiek is játéklehetőséghez jutottak, és éltek is vele. Cseman Attila bátor támadójátékot mutatott be, ő Szénási Leventével ráadásul U16-os korú, mégis egyre meghatározóbb a nagyobbak között is – foglalta össze a mérkőzést a vezetőedző.

A Gyulasport NKft. U18-as csapata a következő körben hazai pályán fogadja a bajnokság egyik meghatározó együttesét, a Szolnoki Olaj utánpótláscsapatát.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)