Egyéni edzésekkel készül tovább a Barna-csapat

Fotó: Bimbó Lajos

Ahogy azt korábban megírtuk, a Magyar Kézilabda Szövetség koronavírus-járvány megfékezése érdekében felfüggesztette a bajnokságot és a kupasorozatot. A legújabb intézkedéseknek megfelelően pedig a csapatok az edzések megtartását is felfüggesztették. A Corner-Gyulasport NKft. együttesénél azonban korántsem állt meg az élet.

Barna Károly vezette Corner-Gyulasport NKft. csapata a szabályok teljes mértékű betartásával készül az újraindulásra, hiszen a játékosok egyénileg tartják magukat formában. Ahogy azt a gyulai gárda vezetőedzője elmondta, a játékosainak egy írásos ajánlást adott át, amelyben az otthoni körülmények között végezhető gyakorlatokat tartalmazza. A csapat tagjai a saját körülményeikhez igazítva tudhatja le az előírt penzumot.

– Elsősorban a futásra és az állóképességre próbálunk koncentrálni, a játékosoknak 3-4 alkalmat kell teljesíteniük hetente. A listán felsoroltam azokat a gyakorlatokat, amelyeket otthon is el tudnak végezni – ismertette Barna Károly.

A rendkívüli edzéstervben a futás szerepel az első helyen, de a gárda tagjainak a lábizomra és a szabadsúlyos erőfejlesztésre is figyelniük kell.

– A cél az, hogy amikor ismét lehetőség nyílik az edzések megtartására, akkor a fizikai felkészítéssel már ne kelljen kiemelten foglalkoznunk, hanem a felkészülés szakmai része legyen előtérben – tette hozzá a gyulai vezetőedző.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata jelenleg a tabella negyedik helyén áll, a félbemaradt bajnoki idényből pedig még tíz forduló van hátra. A bajnokságok esetleges folytatásáról a Magyar Kézilabda Szövetség később hoz döntést.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)