Csonka bajnoksággal ért véget a kézilabdaidény

Fotó: Bimbó Lajos

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a koronavírus-járvány miatt döntött a 2019/2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat sorsáról – olvasható a Magyar Kézilabda Szövetség honlapján.

Ahogy azt az MKSZ.hu írja, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseinek folytatására meghatározatlan ideig sportszakmai indokok alapján nem kerülhet sor. Mindezekre tekintettel a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a „Mérkőzés sorozatokat” befejezetté nyilvánítja.

A sportági szövetség döntése kitért arra is, hogy egyik bajnokságban vagy kupasorozatban sem kerülnek kiosztásra helyezések.

– A „Mérkőzés sorozat”-ok alapján az adott évadban, adott bajnoki osztályban nem lesznek alacsonyabb bajnoki osztályba kieső és magasabb bajnoki osztályba feljutó sportszervezetek – áll az MKSZ.hu oldalon.

Az elnökség döntése értelmében a nemzetközi kupa indulásra azok a sportszervezetek lesznek jogosultak, akik erre a 2018-2019. évi „Mérkőzés sorozat” alapján jogosultak voltak.

Mint ismeretes, a Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus-járvány megfékezése érdekében március 14-től határozatlan ideig felfüggesztette a bajnokságot és kupasorozatot. A döntés pillanatában a Barna Károly vezette együttes a tabella negyedik helyén állt, míg Riczu Antónia ifjúsági csapata a bajnoki idény nyolcadik pozíciójában hagyta abba a küzdelmeket.

(Gyulai Hírlap)