Ismét közösen edzenek a fiatal kézilabdások

Fotó: Rusznyák Csaba

Ismét csapatszintű edzésekkel készülnek a folytatásra a Gyulasport NKft. kézilabda szakosztályának csapatai. A korosztályos együttesek az előírásokat maximálisan betartva tréningeznek az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

Ahogy azt Prohászkáné Nemes Szilvia, a Gyulasport NKft. sportszervező menedzsere elmondta, a csapatok közös edzései március 16-án álltak le, azóta pedig online tartották a kapcsolatot a játékosokkal. Az egyéni edzések szabadtéren, az egészségügyi szabályokat maximálisan betartva zajlottak, a gyakorlati elemeket pedig a Magyar Kézilabda Szövetség ajánlásai alapján állították össze.

– Minden korosztály megkapta a számára összeállított feladatokat, amelyeket le is tudtunk ellenőrizni. Az MKSZ által előírt szakmai anyag alapján írtuk meg az edzésterveket, amelyek speciálisan a saját korosztályoknak megfelelően lettek kialakítva. Heti négy edzést terveztünk a gyermekeknek, amely tíz héten keresztül tartott – sorolta a szakmai vezető.

A Gyulasport NKft. kézilabdásai május végén találkozhattak először, az edzéseken pedig a játékosok felkészültségi szintjének javítása volt a cél.

– Május végén, a korlátozások feloldásával kezdtük meg a felkészülést, ahol a fiatalok kis csoportokban, heti két alkalommal vehettek részt edzéseken. Első körben az U10-es, az U11-es, az U12-es, az U13-as, az U14-es és az ifjúsági korosztály kezdte meg a tréningeket, majd június 2-től az U9-es és az U8-as együttes is becsatlakozhatott a felkészülésbe – ismertette.

Látogatásunkkor az U11-es, az U13-as és az U14-es együttes tartott csoportos edzést, amelyben a kézilabda technikai elemeinek átismétlésén volt a hangsúly. A Gyulasport NKft. korosztályos csapatai a folytatásban sem pihenek, hiszen a fürdővárosi felkészülés mellett augusztusban edzőtáborokban folytatják a 2020/2021-es bajnoki évre való hangolódást.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)