Egy gól döntött a kiélezett rangadón

Fotó: Rusznyák Csaba

K. Szeged SE–Corner-Gyulasport NKft. 25-24 (11-13)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság soros fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata a K. Szeged SE otthonában lépett pályára október 11-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája az eddig kiválóan teljesítő szegedi riválissal nézett szembe.

Gyulasport NKft.: Antal X., dr. Bányainé Szabó R. (3), Papné Lukoviczki B. (6/1), Medve M. (2), Szögi T. Laurinyecz E. (1) és Csapó-Kovács H. (3). Csere: Szabó L., Szappanos R., Nagy N., Kertes S., Milyó A. (3/2), Anderlik A., Vólent L., Vozár M., Hős K. (6/1). Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

Mindkét gárda győzelemmel a tarsolyában érkezett a találkozóra. A gyulai együttes hazai pályán gyűjtötte be bajnoki pontjait, míg riválisa Bácsalmáson folytatta veretlenségi sorozatát. Mindkét alakulat a bajnoki idény sikeres folytatásáért lépett pályára, amely kiváló kézilabdacsatát hozott.

Ahogy azt Zöldi-Tóth Katalin elmondta, már a kezdésnél érezhető volt a gyulai gárda sebezhetőségét, amely döntő volt a mérkőzésre nézve.

A találkozó első perceiben a gyulai gárda vette kezébe a vezetést, a 3. percben már 0-2-re ellépett ellenfelétől. A hazai együttes a 20. percre 8-6-ra átvette a vezetést, ám a vendég gárda egygólos vezetéssel mehetett pihenőre.

A második játékrészben tovább folytatódott a két rivális gólpárbaja. Mindkét gárda megmutatta tudása legjavát, kiváló kézilabdacsatát kerekítve a találkozóból. A gyulai csapatnak meg volt az esélye a győzelemre, ám a védelmi megingások és a támadásokban elkövetett technikai és helyezkedési hibák miatt nem tudta megszerezni a végső győzelmet.

Már melegítésnél éreztem a csapaton, hogy nagyon nem vagyunk ott fejben, már ott sem volt meg az egység. A mérkőzés eleje be is igazolta azt, ahogyan melegített a csapat, nem tudtuk a támadásainkat úgy felépíteni, ahogyan azt egész héten gyakoroltuk. Csalódott vagyok több dolog miatt is, de ilyen a sport. Dolgozunk tovább a sikerért – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A mérkőzés alakulása: 3. perc: 0-2, 10. perc: 4-3, 20. perc: 8-6, 25. perc: 9-9, 29. perc: 10-12, 37. perc: 15-15, 48. perc: 17-19, 50. perc: 18-20, 58. perc: 22-23, 59. perc: 24-24, 60. perc: 25-24.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata a következő fordulóban a Gyomaendrődi NKSE együttesét látja vendégül. A gyulai együttes hazai mérkőzésit a járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött rendezik, de lapunk hasábjain továbbra is nyomon követhetik a szurkolók a csapat bajnoki eredményeit.

(Gyulai Hírlap)