Kecskeméten zárta az őszi szezont a Gyulasport NKft. atlétika szakosztálya

Fotó: Rusznyák Csaba

A kecskeméti Benkő Zoltán Szabadidő Központ adott otthont Magyarország 112. Mezei futó Bajnokságának október 24-én. A szezonzáró viadalon a Gyulasport atlétái is rajthoz álltak.

Gulyás Réka atlétikaedző elmondta, a fürdővárosi egyesület tagjai nyáron sem tartottak szünetet, folyamatosan edzésben tartották magukat. Az őszi szezonban két kiemelkedő versenyen állt rajthoz a gyulai csapat, ahol szép eredményeket értek el.

– A pandémia miatt nem tudtunk sok megmérettetésen részt venni, de reméljük, hogy a tavaszi szezonban már több verseny lesz megrendezve, amelyekre el tudunk menni. Szeptember 19-én Tatabányán versenyeztünk a Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságon. Futó atlétáink közül 300 méteren Beleznai Klára, Kőfaragó Lara és Cseke Gábor állt rajthoz, 600 méteren az újonc korosztályban Bai Botond versengett, míg a dobóatléták közül Török Tamás állt a körbe – ismertette.

A fürdővárosi egyesület csapata az őszt a Magyarország 112. Mezei futó Bajnokságán zárta volt, ahol a legkisebb korosztálytól kezdve egészen a serdülő korosztályig képviseltették magukat. A generációváltás közepén tartó klubból a Beleznai KláraKőfaragó Lara és Kis Petra alkotta serdülőcsapat az 5. helyen zárta a viadalt, a többi fürdővárosi versenyző pedig a középmezőnyben végzett.

–  Az őszi szezon végén már meg is kezdtük az alapozást, amelyet a téli szezonban is folytatni fogunk. A következő cél a fedettpályás versenyekre való felkészülés lesz, amelyeken folytatni kívánjuk a sportolók sikeres szerepeltetését – zárta.

(Gyulai Hírlap)