Győzelemmel folytatta az évet a serdülőcsapat

Gyomaendrődi NKSE–Gyulasport NKft. 24-26 (12-13)

Az országos leány-serdülőbajnokságban szereplő Gyulasport NKft. csapata a Gyomanedrődi NKSE otthonában lépett pályára február 3-án. A Viczián Paula által irányított fürdővárosi együttes egy elhalasztott őszi fordulót pótló mérkőzésen nézett szembe riválisával.

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Bartóki L. Juhász Panni, Futó K. 1, Mócz M. 10, Baka E., Várkonyi L., Erdei R., Miklya N. 2, Tapasztó B. 9/3, Havrán V., Kertes S. 4 és Horváth R. Edző: Viczián Paula.

A gyulai gárda a tabella ezüstérmes helyén fejezte be a csonka őszi szezont. A korosztályos együttes vereséggel kezdte az évet a szegedi riválisa ellen, így nem csoda, hogy a győzelemért járó pontokért megszerzéséért érkezett a gyomaendrődi arénába.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, mindkét csapat nyílt sisakkal küzdött, végig szoros volt a mérkőzés. A vendégcsapat szíve a kritikus helyzeteknél a helyén volt, a jól időzített időkérések pedig rendre helyre billentették a játékosok magabiztosságát.

– A gyulai gárda igyekezett feledtetni a múlt heti szegedi fiaskót. A vendégcsapat keretbe foglalta a megyei derbit, ugyanis az első és az utolsó gólt is ő dobta. A hazai együttes egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet, kiválóan küzdött az utolsó pillanatig. A látottak alapján a gyulai csapat megérdemelten szerezte meg a győzelmet a harcosan küzdő hazaiak ellen – ismertette.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 6-5, 20. perc: 9-11, 31. perc: 16-15, 39. perc: 19-19, 42. perc: 21-21, 46. perc: 22-23, 47. perc: 22-25, 49. perc: 24-25.

A Gyulasport NKft. csapata továbbra is a tabella második helyén áll, a következő fordulóban a Bácsalmási PVSE együttesét fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

(Gyulai Hírlap)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük