Parázs mérkőzésen nyert pontokat a gyulai felnőttcsapat

Corner-Gyulasport NKft.–Szarvasi NKK 28-23 (12-12)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban szereplő Corner-Gyulasport NKft. csapata a Szarvasi NKK együttesét látta vendégül február 20-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája hazai sikerrel akart versenyben maradni a dobogóért vívott harcban.

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Dr.Bányainé Szabó R. 5, Mitykó B. 3, Papné Lukoviczki B. 4, Szögi T. 5/2, Hős K. 4/1, Csapó – Kovács H. 4. Csere: Szabó L., Nagy N., Megyeri R., Lukács N. 2, Medve M., Vólent L., Vozár M. és Milyó A. 1. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai együttes a tabella negyedik helyéről várta riválisát, a szarvasi gárda pedig a bajnokság középcsapataként érkezett a fordulóra. A vendégcsapat egy hazai siker után lépett a gyulai arénába, míg riválisa szoros párharcot vesztett el a hódmezővásárhelyi ellenfele ellen.  Mindkét együttes a győzelemért járó pontokért vette kezébe a labdát, így előzetesen is igazi presztízsmérkőzésre volt kilátás. Zöldi-Tóth Katalin együttesének létfontosságú volt a két pont begyűjtése, hiszen a fürdővárosi alakulat továbbra is a bajnoki dobogót célozza meg.

A találkozó ennek a jegyében kezdődött, mindkét együttes kőkemény védekezéssel próbálta megállítani riválisát. Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, két elszánt csapat esett egymásnak, mindkét együttest a győzelmi kényszer hajtotta.

Az első tíz percben büntetőpárbaj alakult ki a két csapat között, a heteseket pedig a vendégcsapat lőtte hatásosabban. A három exgyulaival megerősített szarvasi gárda 1-4-es arányban elhúzott ellenfelétől, ám a félidő végére már 12-12-es döntetlenre álltak a felek.

A második játékrész már hazai dominanciát hozott, a Szögi Tímea vezette gyulai támadások rendre góllal fejeződtek be. A gyulai kapuban Antal Xénia kiválóan teljesítette „munkáját”, így a gyulai gárda fokozatosan ellépett riválisától.  A vendégcsapat mindent megtett az egyenlítésért, ám a színesebb támadójátékot és ellentmondást nem tűrő védekezést bemutató fürdővárosi együttes ötgólos vereséget mért riválisára.

– Tudtam, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de bíztam a lányokban. Nagyon kellett a lelkünknek ez a győzelem. A második félidőben a jó védekezés és kiváló kapusteljesítmény volt a kulcsa a győzelemnek, hiszen ez a kettő csak együtt működik. Ma végre láttam a tüzet a csapatban. Jó érzés volt, hogy nagybetűs csapatként voltunk a pályán – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata győzelmével maradt a tabella negyedik helyén, ám csupán egy mérkőzéssel és három ponttal lemaradva a dobogós K. Szeged mögött. A fürdővárosi együttes a következő körben a Szeghalmi NKC vendégeként folytathatja menetelését.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 1-4, 20. perc: 8-8, 25. perc: 10-10, 30. perc: 12-12, 35. perc: 15-13, 40. perc: 16-13, 45. perc: 18-15, 50. perc: 21-18, 56. perc: 26-20, 60. perc: 28-23.

Képgaléria itt érhető el.

(Gyulai Hírlap)