Az utolsó pillanatban veszített pontokat az U17-es focicsapat

Békéscsaba UFC–Gyulasport NKft. 2-2 (0-1)

Az U17-es labdarúgó-bajnokság dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. csapata a Békéscsaba UFC együtteséhez utazott március 6-án. Petri Barnabás gárdája a győzelemért járó pontokért lépett szomszédvári riválisa elé.

Fotó: Rusznyák Csaba

A gyulai együttes az előző fordulóban hatalmas csatában mentett pontot törökszentmiklósi ellenfele ellen. A fürdővárosi gárda kétszer is vezetett a találkozón, ám végül az egyenlítésért is meg kellett dolgoznia.

Petri Barnabás elmondta, a soros fordulóban már a találkozó elején látni lehetett, hogy nem lesz könnyű mérkőzés.

– Mindenképp szerettünk volna javítani a múlt heti mérkőzésünket követően, a játékosok nagyon motiváltan várták az összecsapást – tette hozzá.

Ennek megfelelően a gyulai csapat szerezte meg a vezetést, a 28. percben a gólkirályi cím várományosa Zsilák Mátyás talált a békéscsabai kapuba. A taktikus játékkal operáló vendégcsapat átvette a játék irányítását és a félidő végéig őrizte előnyét.

A második játékrészben fogást talált a hazai gárdán a vendégcsapat, az 52. percben egy védelmi megingást váltott góllá. 1-1.

– Ezt követően sem estünk össze és sikerült újra átvegyük a mérkőzés irányítását. Amikor talán úgy éreztük, hogy megtört a jég és zsebben van a mérkőzés, akkor a 90. percben egy vitatható les gólt kaptunk. Az eredmény ellenére büszke vagyok a csapatra, a játékosok végig küzdöttek és mindent megtettek a győzelemért – ismertette a gyulai csapat edzője.

A Gyulasport NKft. csapata a tabella hetedik helyéről várja a folytatást. Petri Barnabás együttes a következő fordulóban a füzesgyarmati Sárréti Gyöngyhalász GYSE gárdáját fogadja az Id. Christián Városi Sporttelepen.

(Gyulai Hírlap)